2 °

max 11 ° / min 0 °

Utorak

01.12.

11° / 0°

Srijeda

02.12.

12° / 1°

Četvrtak

03.12.

12° / 8°

Petak

04.12.

13° / 8°

Subota

05.12.

14° / 10°

Nedjelja

06.12.

15° / 11°

Ponedjeljak

07.12.

12° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Glavni grad i ove godine podržao projekte NVO

Podgorica

Tag Video
Comments 0

Autor: Antena M

  • Viber

Glavni grad i ove godine podržao projekte NVO

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković potpisao je danas ugovor sa nevladinim organizacijama u okviru novog ciklusa podrške inicijativama i projektima nevladinih organizacija sa teritorije Podgorice.

„Ovo je veoma važan projekat za Glavni grad i mi smo izuzetno ponosni na to što u kontinuitetu pružamo podršku projektima koji su značajni za društvenu zajednicu, a koje nose nevladine organizacije, od kojih sa nekim sada već imamo i tradicionalnu saradnju, tako da možemo da govorimo, ne samo o partnerstvu, nego i o prijateljstvu", istakoe je Vuković  naglašavajući da je ove godine, kao i prošle, iznos tih sredstava 50.000 eura. “To je bilo dovoljno da nagradimo, odnosno podržimo projekte osam nevladinih organizacija, a ono što nas posebno raduje jeste što su to projekti koji se bave važnim društvenim temama, tretiraju pitanja ugroženih, marginalizovanih društvenih grupa i važno je što je dijapazon tema veoma širok", istakao je Vuković.

On je saopštio da su ovo neke od najvažnijih tema našeg društva, pogotovo imajući u vidu ovaj izazovan period u kom se nalazimo.

„Izuzetno smo zadovoljni što možemo da podržimo ovakve inicijative, jer znamo da one znače bolje šanse i bolju perspektivu za jedan broj naših sugrađana i želim da vas uvjerim da će Glavni grad i u narednim godinama biti tu za vas jer poštujemo to što radite, jer je to misija nevladinog sektora - da bude podrška i da bude korektiv tamo gdje je to potrebno", naglasio je on dodajući da Glavni grad ostaje otvoren za sve inicijative i ideje, kao i projekte i u okviru ovog ciklusa i u okviru nekih drugih inicijativa.

On je an kraju izrazio uvjerenje da će i ovi projekti doživjeti uspjeh i da će biti dodatna legitimacija za ovaj naš vid podrške Glavnog grada ističući da će se Glavni grad, ukoliko to bude moguće, potruditi da uprkos finansijskim i drugim okolnostima ove godine poveća izdvajanja po ovom osnovu.

Ispred NVO Futura obratila se Alma Orahovac koja se zahvalila Glavnom gradu na podršci i uspješnoj saradnji niz godina.

'' Naš projekat Podrška kulturnom stvaralaštvu starih i dementnih lica pružiće pomoć kako starijoj populaciji, tako i dementenoj i na kompletan način ćemo implentirati ovaj projekat’’, kazala je Orahovac izražavajući uvjerenje da će i u narednom periodu ova NVO nastaviti uspješnu saradnju sa Glavnim gradom.

Ove godine podršane su nevladine organizacije sa sljedećim projektima: 

NVO Udruženje multiple skleroze Pomoć u kući-Bolji kvalitet života

NVO Udruženje za tehnološke inovacije Zelena revolucija-Najbolje rješenje zaustaviti zagađenje

 NVO Radio klub Tehnička kultura mladih mladih-imeprativ vremena

NVO Futura Podrška kulturnom stvaralaštvu starih i dementnih lica

NVO CAZAS Unapređenje lokalnog odgovora na potrebe mladih i ranjivih kategorija u glavnom gradu

NVO Centar za prava djeteta Podrška hraniteljskim porodicama u krizi izazvanoj COVID 19 virusom

NVO Romska duša Droga je pogrešan izbor

NVO Udruženje roditelja djece sa teškoćama u razvoju Kvalitetnim, stručnim radom do poboljšanja kvaliteta života djece i mladih sa smetnjama u razvoju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR