16 °

max 21 ° / min 8 °

Subota

31.10.

21° / 8°

Nedjelja

01.11.

21° / 9°

Ponedjeljak

02.11.

20° / 8°

Utorak

03.11.

21° / 10°

Srijeda

04.11.

21° / 10°

Četvrtak

05.11.

22° / 11°

Petak

06.11.

20° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Glavni grad: Građani nijesu u obavezi da plaćaju nepropisno izdate karte za javni prevoz

Podgorica

Comments 0

Autor: Antena M

  • Viber

Glavni grad: Građani nijesu u obavezi da plaćaju nepropisno izdate karte za javni prevoz

"Obavještavamo građane koji koriste javni gradski prevoz da nijesu u obavezi da plaćaju karte koje su izdate na nepropisan način, već da u skladu sa Ugovorom o uvođenju elektronske vozne karte na teritoriji glavnog grada, od prevoznika moraju dobiti dnevnu kartu koju će koristiti za prevoz na teritoriji grada u toku cijelog dana", saopšteno je iz Glavnog grada. 

Podsjećaju da je Odlukom o linijskom gradskom i prigradskom prevozu putnika na teritoriji Glavnog grada definisano da se usluga javnog linijskog prevoza putnika plaća voznom kartom koja može biti papirna i elektronska, dok se prevoznik obavezuje da u prevoznom sredstvu prodaje karte, odštampane preko uređaja za prodaju karata registrovanom u Sistemu za naplatu karata.

"Uvođenjem sistema elektronske karte stvaraju se mogućnosti povezivanja usluga, tako da sa jednom kupljenom voznom kartom možete koristiti više autobusa bez obzira da li se radi o različitim prevoznicima naravno u vremenskom intervalu za koji je karta kupljena. Zato je i važno ukazati da korisnik koji kupi kartu za vremenski interval 100 minuta istu može iskoristiti za obavljanje svog dnevnog putovanja u naznačenom intervalu, što kupovinom “starih” karata nije moguće", navode u saopštenju.

Napominju da su prevoznici dužni da svakom korisniku usluga linijskog gradskog i prigradskog prevoza izdaju isključivo elektronsku voznu kartu.

"Takođe prevoznici su upozoreni da su u obavezi da, ukoliko dođe do kvara aparata za validaciju i izdavanje voznih karata, o tome obavijeste Sekretarijat za saobraćaj elektronskim putem, kako bi preuzeli potrebne mjere u cilju obezbjeđenja funkcionisanja istog.

Napominjemo,  Komunalna policija i Komunalna inspekcija Glavnog grada svakodnevno kontrolišu javni gradski prevoz, kako bi utvrdili da li postoje određene nepravilnosti i pravovremeno reagovali. Pozivamo i građane da ukoliko uoče nepravilnosti ili kršenje propisa, reaguju tako što će prijaviti problem nadležnim službama koje će po svakoj prijavi postupiti u skladu sa zakonom i svojim nadležnostima", zaključeno je u saopštenju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR