16 °

max 21 ° / min 8 °

Subota

31.10.

21° / 8°

Nedjelja

01.11.

21° / 9°

Ponedjeljak

02.11.

20° / 8°

Utorak

03.11.

21° / 10°

Srijeda

04.11.

21° / 10°

Četvrtak

05.11.

22° / 11°

Petak

06.11.

20° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Glavni grad prodaje zgradu Robne kuće, odustali od ideje da taj prostor bude pretvoren u galeriju

Izvor: PG Biro

Podgorica

Comments 0

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Glavni grad prodaje zgradu Robne kuće, odustali od ideje da taj prostor bude pretvoren u galeriju

Glavni grad je pripremio odluku za prodaju poslovne zgrade nekadašnjeg preduzeća Robna kuća Beograd u Ulici Slobode, koja će se naći na dnevnom redu Gradskog parlamenta na sjednici zakazanoj za 29. i 30. oktobar. 

"Nakon konačne i pravosnažne presude Višeg suda u Podgorici Glavnom gradu je pripala poslovna zgrada od 1.017 kvadrata sa svim pripadajućim posebnim djelovima, kao i zemljište uz vanprivrednu zgradu površine 117 kvadrata. Uprava Glavnog grada je odmah potom pokrenula postupak detaljne analize i procjene stanja objekta u cilju donošenja odluke o budućoj namjeni i najboljem modelu revitalizacije tog prostora, imajući u obzir činjenicu da se radi o veoma vrijednoj imovini koja se nalazi u strogom centru Podgorice.

S tim u vezi, od renomirane agencije urađena je detaljna Studija u kojoj je konstatovano da se objekat nekadašnje Robne kuće nalazi u veoma lošem stanju i da je u njegovu rekonstrukciju i opremanje neophodno uložiti najmanje 10 miliona eura, zbog čega je gradska uprava odustala od prvobitne ideje da ovaj prostor adaptira i pretvori u savremenu galeriju.  

Takva stručna procjena svakako da je bila dodatna potvrda da Glavni grad zbog neracionalnosti odustane od rekonstrukcije i adaptacije ovog prostora, posebno uzimajući u obzir aktuelnu situaciju vezanu za koronavirus, kada su sve privredne aktivnosti limitirane i kada je ugroženo poslovanje mnogih privrednih djelatnosti", pojašnjavaju iz Glavnog grada.

Kako dalje kažu, stoga se Glavni grad i odlučio na korak da pokuša da zanteresovanim kompanijama ovaj prostor ponudi na prodaju, kako bi mu se što prije vratila originalna namjena i u najkraćem roku stvorile pretpostavke za nova zapošljavanja sugrađana, a samim tim i oživljavanje centra grada. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR