7 °

max 15 ° / min 0 °

Četvrtak

26.11.

15° / 0°

Petak

27.11.

16° / 1°

Subota

28.11.

15° / 1°

Nedjelja

29.11.

13° / 6°

Ponedjeljak

30.11.

10° / 3°

Utorak

01.12.

11° / 0°

Srijeda

02.12.

11° / 2°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vuković sa predstavnicima ugostitelja: Glavni grad će pomoći ugostitelje sa 80 000  eura

Podgorica

Tag Video
Comments 0

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Vuković sa predstavnicima ugostitelja: Glavni grad će pomoći ugostitelje sa 80 000 eura

Glavni grad će uskoro objaviti javni poziv za novi vid podrške ugostiteljima vrijedan 80 hiljada eura, kazao je danas gradonačelnih Podgorice Ivan Vuković na sastanku sa predstavnicima Udruženja ugostitelja Podgorice.

"Glavni grad je još od marta mjeseca u značajnoj mjeri pomagao ugostitelje i druge male i srednje preduzetnike u Podgorici u namjeri da sačuvamo svako radno mjesto, a imajući u vidu da kriza traje duže nego što smo mislili, u okviru finansijskih mogućnosti  uskoro ćemo objaviti javni poziv za novi vid podrške ugostiteljima vrijedan 80 hiljada eura", istakao je Vuković.

Vuković je tokom sastanka ukazao na kompleksnost epidemiološke situacije i potrebu za partnerskim djelovanjem, kako sa nivoa državnih organa podržanih od strane komunalnih službi Glavnog grada, tako i sa nivoa Udruženja ugostitelja Podgorice, s ciljem da se u naredom periodu ublaže posljedice sa kojima se suočavamo kao društvena zajednica.

 "Narednih dana organizovaćemo još jedan sastanak sa Operativnim štabom  koji djeluje na teritoriji Glavnog grada sa ciljem nalaženja još efiksnijih metoda i načina rješavanja problema s kojima se svakodnevno suočavamo, a uz podršku Udruženja ugostitelja nemam dilemu da će nam mnogo biti lakše i da ćemo kada ovaj negativni trend konačno počne da se mijenja ući u neku zonu koja će omogućiti normalnije funkcionisanje",  zaključio je Vuković. 

Predstavnici Udruženja ugostitelja Podgorice su zahvalili gradonačelniku Vukoviću na kontinuiranoj podršci i iskazanom razumijevanju za potrebe ugostitelja tokom čitavog trajanja epidemije koronavirusa, naglašavajući da bez podrške Glavnog grada najveći dio njih ne bi bio u prilici da zadrži sva radna mjesta i održi poslovanje, navedeno je iz PG biroa.

"Oni su još jednom izrazili zahvalnost na inicijativi i opredeljenju Glavnog grada, da u ovom teškom i izazovnom trenutku dodatno finansijski podrži ugostitelje. 

Predstavnici ugostitelja su na kraju uputili apel i pozvali sve kolege koji su manje odgovorno odnose prema onome što je opšti društveni interes da promijene dosadašnje loše navike i prakse  kako bi se u narednom periodu izbjeglo novo zaključavanje ugostiteljskih objekata, jer ogrona većina njih ne bi mogla da nakon toga  nastavi sa radom", navodi se u saopštenju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR