10 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

11° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 7°

Utorak

23.04.

12° / 11°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vuković: Uz gradnju osam novih bulevara saniraćemo sve važnije gradske saobraćajnice

Podgorica

Tag Video
Comments 1

Vuković: Uz gradnju osam novih bulevara saniraćemo sve važnije gradske saobraćajnice

Autor: Nikoleta Rakočević

  • Viber

„Unapređenje stanja putne infrastrukture u Podgorici jedan je od prioriteta gradske uprave i u tom cilju smo unazad dvije godine pokrenuli vrlo ambiciozan investicioni ciklus s namjerom da podignemo kvalitet života naših građana i stvorimo pretpostavke za dinamičan razvoj Podgorice i otvaranje novih radnih mjesta“, saopštio je gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković nakon obilaska Bulevara Josipa Broza na kome je završena rekonstrukcija lijeve kolovozne trake.

On je, kako su saopštili iz Glavnog grada, naglasio da je u protekle dvije godine Glavni , uz podršku Vlade Crne Gore igradio  četiri bulevara - posljednju dionicu obilaznice oko Golubovaca, prvu fazu bulevara prema Tuzima, Ankarski bulevar i novi bulevar u Donjoj Gorici, odnosno Bulevar 21. maj vrijedan 10 miliona eura, dodajući da se radvovi na najvrijednijem projektu iz ove oblasti – Jugozapadnoj obilaznici, vrijednoj preko preko 15 miliona eura polako privode kraju.

„Očekujem da do maja 2022. godine završimo još tri bulevara, od kojih će jeadnbiti Znaj Jovin Bulevar na Starom Aerodromu, vrijedan 1,6 miliona eura, u čiju realizaciju krećemo za mjesec dana,  zatim bulevar kroz Gornju Goricu i Bulevar Vilija Branta na Zlatici, ali i da  i započnemo izgradnju još jedne kapitalne investicije - Bulevara Veljka Vlahovića na Starom Aerodromu koji će imati šest saobraćajnih traka, a koštaće  4,6 miliona eura“, istakao je gradonačelnik Podgorice i dodao da će i ta saobraćajnica biti gotova u naredne dvije godine.


„Dakle, možemo već sada sumarno kazati da će rezultat ove gradske uprave, kroz podršku Vlade Crne Gore, za četiri godine kada je u pitanju ralizacija krupnih infastrukturnih projakata u putnoj infrastrukturi biti  osam novih bulevara, ne računajući Bulevar koji će povezati Podgoricu i Danilovgrad“, naglasio je Vuković.

On je saopštio da je Glavni grad uporedo vrijedno radio i na sanaciji postojeće putne infrastrukture i da je gradska uprava odlučna da u narednih godinu i po dana sanira sve gradske saobraćajnice.

„Bulevar Josipa Broza koji je sagrađen 2001. godine je opterećen u ljetnjim mjesecima, a mi smo u dvije faze, od kojih je  jedna završena danas, uspjeli u potpunosti da rekonstruišemo lijevu traku u dužini od 1,3km. Ukupna vrijednost ove investicije je 240.000 eura i uvjeren sam da će građani koji žive u ovom dijelu grada, ali i turisti  koji posjećuju Podgoricu biti zadovoljni zbog onoga što smo odje uradili", kazao je Vuković.

Gradonačelnik Vuković je najavio i nastavak radova na unapređenju putne infrastrukture na ruralnom području Podgorice i uputio zahvalnost privrednom društvu Putevi na predanom radu i svim sugrađanima na strpljenju tokom prethodnih sedam dana rekonstrukcije Bulevara Josipa Broza.

„Uskoro ćemo krenuti sa realizacijom vrijednih investicija u putnoj infrastrukturi na području Brskuta i Lijeve Rijeke ukupne vrijednosti 200.00 eura, tako da će benefite ove naše politike osjetiti svi stanovnici Pdgorice“ zaključio je gradonačelnik Vuković.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

mr

Gradonačelniče, danas sam iz Zagoriča-Dom zdravlja do Vezirova mosta, oko 16,45h, putovao preko 20 min. I tako svaki dan... Da ne govorimo što se dešava u jutarnjim satima, kad se kreće na posao... Preče je ovđe naći neko rješenje, jer ta "glancanja" mogu i da pričekaju!