16 °

max 16 ° / min 8 °

Srijeda

24.04.

16° / 8°

Četvrtak

25.04.

15° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 11°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Podgorica u društvu Brisela, Kijeva, Pariza, Helsinkija, Rima, Viljnusa, Sarajeva, Poznanja

Podgorica

Comments 0

Podgorica u društvu Brisela, Kijeva, Pariza, Helsinkija, Rima, Viljnusa, Sarajeva, Poznanja

Autor: Antena M

  • Viber

U okviru Kijevskog investicionog foruma upriličen je radni ručak kom su, osim domaćina (gradonačelnika Brisela i Kijeva), prisustvovali gradonačelnici Pariza, Helsinkija, Rima, Viljnusa, Sarajeva, Poznanja i Podgorice, zamjenici gradonačelnika više evropskih gradova, kao i visoki evropski zvaničnici.

Tom prilikom, razmijenjena su mišljenja i iskustva u vezi sa zelenom transformacijom i modernizacijom gradova u ambijentu energetske i ekonomske krize.

U tom kontekstu, predstavnici evropskih gradova posebno su naglasili potrebu za snažnijom promocijom alternativnih vidova prevoza, u prvom redu biciklizma, te javnog prevoza u cilju racionalne potrošnje energenata i očuvanja životne sredine.

"Posebna pažnja posvećena je implementaciji smart city rješenja u svim oblastima djelovanja lokalnih samouprava. U tom smislu, gradonačelnik Ivan Vuković upoznao je svoje kolege sa brojnim pametnim rješenjima koje Podgorica primjenjuje kada je riječ o administrativnim procedurama, saobraćaju u mirovanju, upravljanju otpadom i drugim", saopšteno je  iz Glavnog grada.

U cilju prevazilaženja pomenutih izazova, kako je još navedeno, istaknuta je važnost jačanja odnosa i uspostavljanja još tješnje saradnje među evropskim gradovima.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR