6 °

max 8 ° / min 1 °

Utorak

31.01.

8° / 1°

Srijeda

01.02.

9° / 1°

Četvrtak

02.02.

8° / 3°

Petak

03.02.

10° / 3°

Subota

04.02.

9° / 4°

Nedjelja

05.02.

5° / -0°

Ponedjeljak

06.02.

2° / -2°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Podgorica u društvu Brisela, Kijeva, Pariza, Helsinkija, Rima, Viljnusa, Sarajeva, Poznanja

Podgorica

Comments 0

Podgorica u društvu Brisela, Kijeva, Pariza, Helsinkija, Rima, Viljnusa, Sarajeva, Poznanja

Autor: Antena M

  • Viber

U okviru Kijevskog investicionog foruma upriličen je radni ručak kom su, osim domaćina (gradonačelnika Brisela i Kijeva), prisustvovali gradonačelnici Pariza, Helsinkija, Rima, Viljnusa, Sarajeva, Poznanja i Podgorice, zamjenici gradonačelnika više evropskih gradova, kao i visoki evropski zvaničnici.

Tom prilikom, razmijenjena su mišljenja i iskustva u vezi sa zelenom transformacijom i modernizacijom gradova u ambijentu energetske i ekonomske krize.

U tom kontekstu, predstavnici evropskih gradova posebno su naglasili potrebu za snažnijom promocijom alternativnih vidova prevoza, u prvom redu biciklizma, te javnog prevoza u cilju racionalne potrošnje energenata i očuvanja životne sredine.

"Posebna pažnja posvećena je implementaciji smart city rješenja u svim oblastima djelovanja lokalnih samouprava. U tom smislu, gradonačelnik Ivan Vuković upoznao je svoje kolege sa brojnim pametnim rješenjima koje Podgorica primjenjuje kada je riječ o administrativnim procedurama, saobraćaju u mirovanju, upravljanju otpadom i drugim", saopšteno je  iz Glavnog grada.

U cilju prevazilaženja pomenutih izazova, kako je još navedeno, istaknuta je važnost jačanja odnosa i uspostavljanja još tješnje saradnje među evropskim gradovima.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR