10 °

max 19 ° / min 9 °

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

22° / 13°

Srijeda

01.05.

19° / 14°

Četvrtak

02.05.

19° / 12°

Petak

03.05.

15° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Nova signalizacija u Glavnom gradu: Postavljena da poveća bezbjednost najmlađih učesnika u saobraćaju

Izvor: PG Biro

Podgorica

Comments 0

Nova signalizacija u Glavnom gradu: Postavljena da poveća bezbjednost najmlađih učesnika u saobraćaju

Autor: Antena M

  • Viber

Glavni grad Podgorica je shodno inicijativi grupe “Devet dobrih žena” pristupio realizaciji izrade i montaže saobraćajne signalizacije koja ima za cilj da dodatno poveća bezbjednost pješaka u blizini obrazovnoh ustanova, odnosno djece. Riječ je o upečatljivim figurama djeteta koje ukazuju na obavezu  poštovanja pravila u saobraćaju, naročito na pješačkim prelazima u blizini škola. Iskustva su pokazala da upozoravajuća silueta djeteta kroz ovaj vid saobraćajne signalizacije dodatno utiče na vozače da sa posebnom pažnjom učestvuju u saobraćaju na tim relacijama. 

Pomenute figure montirane su na više lokacija u Podgorici i to u Ulici Marka Miljanova (u blizini OŠ „Savo Pejanović“), na ćošku prekoputa Privrednog suda i na pješačkom prelazu prekoputa vrtića "Bubamara", gdje su ugrađena dva znaka.

Predstavnica grupe “Devet dobrih žena” Biljana Otašević zahvalila je Glavnom gradu na podršci i realizaciji inicijative koja će u krajnjem uticati na bezbjednost djece, te apelovala na vozače da budu što oprezniji. “Ove siluete trebalo bi na jedan lijep način da skrenu pažnju vozačima da su djeca tu i ukažu da svi budemo što oprezniji. Na taj način ćemo zaštiti djecu u saobraćaju. Svjesni smo današnje nezavidne situacije u saobraćaju. Figure će i krasiti grad, i što je najbitnije uticati da budemo oprezniji u saobraćaju”, poručila je Otašević.

U narednom periodu planiran je nastavak ugradnje figura i to na sljedećim lokacijama: Bulevar Vilija Branta (u blizini Pasarele i OŠ „Dragiša Ivanović“), Pješački prelaz kod Doma zdravlja Zlatica, 1 znak; Bulevar Peka Dapčevića, Pješački prelaz u blizini Katoličke crkve, 1 znak; Ulica Zmaj Jovina (u blizini JU OŠ „Pavle Rovinski“), Raskrsnica kod Buregdžinice „Dino“ i dijagonalno, 2 znaka; Ulica Pete proleterske brigade (u blizini JU OŠ „21. maj“), Pješački prelaz kod „PG Grill“ i dijalognalno), 2 znaka; Ulica Bratstva i jedinstva (u blizini JU OŠ „Milorad Musa Burzan), Pješački prelaz preko puta Velike pijace (kod kružnog toka), 1 znak; Ulica Ivana Vujoševića (u blizini JU OŠ „Maksim Gorki“), Pješački prelaz kod trafike Tobacco Spress-a, 1 znak.

Sprovođenjem ove vrste aktivnosti u saradnji sa pomenutom grupom “Devet dobrih žena”, Glavni grad nastavlja da u cilju unapređenja bezbjednosti saobraćaja kroz podizanje svijesti svih učesnika u saobraćaju o navedenom, doprinese usmjeravanju pažnje na važnost poštovanja saobraćajnih pravila.

Podsjećamo, Glavni grad u kontinuitetu sprovodi aktivnosti koje se odnose na bezbjednost svih učesnika u saobraćaju, a u prethodnom periodu fokus je bio na  ugradnji nove svjetlosne signalizacije, na više lokacija u gradu, naročito u blizini osnovnih i srednjih škola, ugradnji katadioptera i asfaltnih platformi  koji će omogućiti bezbjednije kretanje pješaka, ali i drugih učesnika u saobraćaju. Vjerujemo da će pomenuta aktivnost biti još jedan važan doprinos povećanju stepena bezbjednosti najmlađih učesnika u saobraćaju. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR