13 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 8°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Poziv nevladinim organizacijama za predaju projekata u okviru programa RELOAD

Podgorica

Comments 0

Poziv nevladinim organizacijama za predaju projekata u okviru programa RELOAD

Autor: Antena M

  • Viber

Lokalne samouprave Podgorica, Zeta, Cetinje i Danilovgrad i program ReLOaD2 pozivaju nevladine organizacije sa teritorija ovih lokalnih samouprava da dostave prijedloge projekata koji su u skladu sa razvojnim ciljevima lokalnih samouprava Podgorica, Zeta, Cetinje i Danilovgrad u prioritetnim oblastima, kao što su zaštita životne sredine, ukjučenost ranjivih grupa, zapošljavanje i preduzetništvo, kultura i turizam, navodi se u saopštenju Glavnog grada.

Podsjećaju, Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 (ReLOaD2) zvanično je počeo sa realizacijom 1. januara 2021, kao nastavak prethodne faze ReLOaD programa koja je uspješno završena u decembru 2020. Program se sprovodi u šest zemalja i teritorija Zapadnog Balkana - Albaniji, Sjevernoj Makedoniji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Kosovu i Srbiji, do kraja 2024. ReLOaD2 finansira Evropska unija iz sredstava Multi-Country Civil Society Facility, uz kofinansiranje UNDP-a i lokalnih samouprava koje će biti obuhvaćene programom.

Osnovna namjera programa je da se održi transparentan, razvojno orijentisan i projektni pristup finansiranju NVO iz budžeta jedinica lokalnih samouprava, koji doprinosi ostvarivanju lokalnih prioriteta u skladu sa strategijama razvoja.

Iznosi sredstava za odobrene projekte će biti od 7.000 do 15.000 eura (za dio Konkursa za NVO), odnosno od 2.000 do 5.000 eura (za dio Konkursa za tek osnovane NVO i NVO koje se bave mladima) po projektu. Jedna NVO može podnijeti više prijava, od kojih samo za jednu mogu biti dodijeljena sredstva. Imajući u vidu da su sredstva ReLOaD2 programa u Crnoj Gori oslobođena plaćanja poreza na dodatu vrijednost (PDV), iznose budžetskih stavki treba planirati i iskazati bez PDV-a za one troškove/usluge za koje je predviđeno plaćanje PDV-a.

S obzirom na to da će tokom ukupnog, trogodišnjeg, trajanja programa ReLOaD2 biti realizovano više konkursa za projekte, maksimalan novčani iznos sredstava koja mogu biti dodijeljena za implementaciju projekata jednoj nevladinoj organizaciji tokom ukupnog trajanja ReLOaD2 programa je 60.000 eura.

UNDP zadržava pravo da ne dodijeli sva raspoloživa finansijska sredstva u slučaju da projektni prijedlozi ne zadovoljavaju zadate kriterijume.

Izabrani projekti se moraju realizovati u periodu od 1. juna 2023. do 31. marta 2024, odnosno od 1. juna 2023. do 31. decembra 2023.

Učešće u ovom javnom pozivu je otvoreno, na jednakim osnovama, za sve formalno registrovane nevladine organizacije (udruženja ili fondacije) sa sjedištem na teritoriji lokalnih samouprava Podgorica, Zeta, Cetinje i Danilovgrad. Ukoliko nevladina organizacija sa teritorije jedne opštine klastera Središnji region, želi realizovati projektne aktivnosti na teritoriji druge opštine klastera, poželjno je da sklopi partnerstvo sa nevladinom organizacijom registrovanom na teritoriji opštine u kojoj se želi realizovati projekat. Ukoliko pak odlučni da samostalno realizuje projekat na teritoriji druge lokalne samouprave Klastera Središnji region, može sprovesti aktivnosti na teritoriji te lokalne samouprave samo u vrijednosti do 30 odsto ukupne vrijednosti budžeta.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR