11 °

max 19 ° / min 10 °

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

22° / 13°

Srijeda

01.05.

19° / 14°

Četvrtak

02.05.

19° / 12°

Petak

03.05.

15° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Borovinić-Bojović: Glavni grad će nastaviti blisku saradnju sa Kinom

Izvor: PG Biro

Podgorica

Comments 2

Borovinić-Bojović: Glavni grad će nastaviti blisku saradnju sa Kinom

Autor: Antena M

  • Viber

Glavni grad će nastaviti blisku saradnju sa Narodnom Republikom Kinom, uz nastojanje da se ona oplemeni novim idejama i vizijama koje će donijeti benefite svima, poručila je predsjednica Gradskog parlamenta Jelena Borovinić-Bojović tokom razgovora sa kineskim ambasadorom u Crnoj Gori Fan Kunom. 

Kako je saopšteno iz Skupštine Glavnog grada, ambasador Fan je saopštio da Narodna Republika Kina ima veliko interesovanje za saradnju sa Glavnim gradom, ističući da Kinezi njeguju duboku emociju i prijateljstvo prema Crnoj Gori.

Kao oblasti saradnje sa najviše potencijala, on je predložio građevinarstvo, tretman otpadnih voda, kao i oblast medicine.

Ambasador je izrazio i spremnost da pomogne uspostavljanju bliže saradnje Skupštine Glavnog grada sa lokalnim narodnim kongresima i političkim konsultativnim savjetima Kine.

"Podsjećajući da je imala sjajnu saradnju sa Ambasadom NR Kine tokom pandemije virusa korona, dok je obavljala funkciju ministarke zdravlja, predsjednica Skupštine je zahvalila ambasadoru na širokoj ponudi mogućnosti za unapređenje saradnje, izražavajući uvjerenje da će se u budućnosti to i realizovati.

Predsjednica je posebno podržala namjeru da se projekat popularizacije kineskog jezika u Osnovnoj školi „Štampar Makarije”, sa kojim je i lično upoznata, dodatno razvije i osnaži", navodi se u saopštenju. 

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Simoklis

Kina rusija iran kasahstan i sl ...malo dubai zbog rusa sto peru psre