7 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 6°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

12° / 8°

Petak

26.04.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Rakčević: Glavni grad će pomoći u širenju kapaciteta za rad sa žrtvama nasilja

Podgorica

Comments 0

Rakčević: Glavni grad će pomoći u širenju kapaciteta za rad sa žrtvama nasilja

Autor: Antena M

  • Viber

Zamjenik gradonačelnice Podgorice Luka Rakčević iskazao spremnost Glavnog grada da pruži punu podršku budućim aktivnostima Centra za ženska prava, ali i da u infrastrukturnom i prostornom smislu da doprinos u širenju kapaciteta za rad i za lica kojima je potreban smještaj.

To je saopšteno nakon sastanka sa predstavnicima Centra na čelu sa Majom Raičević.

Na sastanku su razgovarali o mogućnostima za veću uključenost lokalnih institucija kada je riječ o unapređenju ambijenta u kojima djeluju ove i srodne organizacije.

Rakčević je pohvalio rad Centra za ženska prava koji već godinama prati i kazao da zaštita ljudskih prava, a posebno prava žena i djece žrtava nasilja, moraju biti prioritetna pitanja koja okupljaju i obavezuju cjelokupnu društvenu zajednicu.

-On je kazao da to što su nadležnosti na lokalnom nivou dosta manje, ne umanjuje značaj želje i potrebe da se u mjeri mogućeg pruži podrška unapređenju položaja žena koje su žrtve porodičnog nasilja. Zamjenik gradonačelnice je iskazao spremnost Glavnog grada da pruži punu podršku budućim aktivnostima Centra, ali i da u infrastrukturnom i prostornom smislu da doprinos u širenju kapaciteta za rad i za lica kojima je potreban smještaj - navodi se u saopštenju.

Direktorica Centra za ženska prava Maja Raičević je podsjetila da je prošle godine potpisan Memorandum o saradnji sa Glavnim gradom, koji predviđa obezbjeđivanje smještaja za žrtve porodičnog nasilja.

-Ona je pojasnila da Centar nudi specijalizovane usluge za žene i djecu sa iskustvom nasilja u porodici, koja uključuju besplatnu pravnu pomoć, pravno zastupanje, psihološku podršku, ali da nedostaju prostorni kapaciteti, te da očekuju podršku Glavnog grada kako bi mogli da efikasnije realizuju aktivnosti i da pruže kvalitetnu zaštitu žrtvama nasilja - stoji u saopštenju Glavnog grada.

Na sastanku je zaključeno da je porodično nasilje jedan od najočitijih društvenih problema i da se sa jednakom odgovornošću prema njemu moramo odnositi svi, da moramo hrabriti žrtve nasilja da ne ćute o problemu, a isto tako pružiti značajnu podršku organizacijama koje se bave ovim pitanjima.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR