14 °

max 15 ° / min 9 °

Srijeda

24.04.

15° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

18° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Injac: Neke biciklističke staze, umjesto rješenja, donijele nove probleme

Podgorica

Comments 0

Injac: Neke biciklističke staze, umjesto rješenja, donijele nove probleme

Autor: Antena M

  • Viber

Gradonačelnica Podgorice, Olivera Injac, razgovarala je sa Blažom Crvenicom, Stefanom Bulatovićem i Dejanom Tofčevićem, predstavnicima NVO Biciklo.me, koja se već 10 godina zalaže za unapređenje saobraćaja i mobilnosti na održiv način, posebno afirmišući bicikl kao sredstvo prevoza, saopšteno je iz Glavnog grada. 
 
"Tokom sastanka je razgovaramo o brojnim izazovima koji se odnose na smanjenje saobraćajnih gužvi, promjenu putnih navika, podsticanje aktivnih vidova transporta i javnog prevoza, te povećanje bezbjednosti za sve učesnike u saobraćaju", navode iz Glavnog grada. 

Jedna od ključnih tema, kako je saopšteno, odnosila se i na stanje biciklističkih staza, njihovoj funkcionalnosti i načinu na koji postojeća infrastruktura može biti unaprijeđena.

„Saobraćajne gužve su veliki problem i građani svakodnevno izražavaju nezadovoljstvo. Svjedoci smo da su neke biciklističke staze, umjesto rješenja, donijele nove probleme. Uz konsultacije sa stručnjacima, prateći procedure, djelovaćemo u pravcu koji je najprihvatljiviji za sve i raditi na poboljšanju saobraćajne kulture. Uvažavam dragocjeno znanje svih koji žele da pomognu razvoju grada i uvjeravam ih da imamo zajednički cilj, a to je funkcionalan i ugodan život u Podgorici“, kazala je Injac.

Kako su istakli iz Biciklo.me, važno je imati integrisan pristup saobraćaju i razvijati ga kroz uključivanje stručnjaka iz različitih oblasti kako bismo dobili funkcionalan grad.

"Nastaviće da rade na iznalaženju rješenja koja se odnose na održivu urbanu mobilnost i raduje ih što nova gradska uprava prepoznaje značaj bliske saradnje sa predstavnicima civilnog sektora koji se godinama unazad bave unapređenjem uslova života u Podgorici.

Sastanku je prisustvovao i Danilo Šaranović, zamjenik gradonačelnice", navodi se u saopštenju. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR