22 °

max 25 ° / min 15 °

Subota

18.05.

25° / 15°

Nedjelja

19.05.

25° / 18°

Ponedjeljak

20.05.

26° / 17°

Utorak

21.05.

26° / 17°

Srijeda

22.05.

21° / 15°

Četvrtak

23.05.

23° / 14°

Petak

24.05.

25° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Pejović: Predlog u vezi sa Pavlom Bulatovićem u skladu sa pravilnikom proslijeđen nadležnim institucijama

Podgorica

Comments 3

Pejović: Predlog u vezi sa Pavlom Bulatovićem u skladu sa pravilnikom proslijeđen nadležnim institucijama

Autor: Antena M

  • Viber

"Imajući u vidu reakcije NVO sektora, te prava odbornika i građana da predlažu imena za dodjelu naziva ulica, naselja i trgova, a na osnovu stavova članova Savjeta za davanje predloga naziva naselja, ulica i trgova, sa devet glasova, od kojih su glasali i svi članovi koji ne pripadaju političkim partijama je odlučeno da se inicijativa da Pavle Bulatović bude jedan od predloga za imenovanje ulica u glavnom gradu preusmjeri shodo pravilniku o radu Savjeta na nadležne stručne i kulturne institucije, koje mogu dati mišljenje da li predlog ispunjava zakonske i druge neophodne kriterijume", saopštio je Boris Pejović iz PES-a, predsjednik Savjeta za davanje predloga naziva naselja, ulica i trgova Glavnog grada.

Ovakav odnos je, tvrdi Pejović, odgovoran jer članovi Savjeta i koji nisu predlagači ne žele da se bave eventualnom politizacijom konkretnog slučaja, niti da donose odluke, bez obrazloženja i mišljenja nadležnih institucija.

Zato je, napominje, važno da osjetljiva pitanja ili predloge koji nemaju usaglašen stav rješavamo u okviru nadležnih i relevantnih institucija, a ne preglasavanjem.

Kakav god odgovor da bude nadležnih institucija, nerealno je prejudicirati da li će se neka ulica zvati po Pavlu Bulatoviću, jer krajnju odluku o tome ne donosi ni Savjet, niti ministarstvo kulture i prosvjete, već odbornici u Glavnom gradu", ističe Pejović.

Svi dosadašnji predlozi i naimenovane ulice u Glavnom gradu, a u toku rada aktuelnog Savjeta za davanje predloga naziva ulica, naselja i trgova, izglasani su skoro jednoglasno i to je pristup koji ću i dalje zagovarati, bez bilo kakvog doprinosa politizaciji kada je u pitanju imenovanje ulica, naselja i trgova, navodi Pejović.

"Smatram da svi predlozi koji kao takvi ispunjavaju zakonske kriterijumi, ne mogu biti odbijani odlukama članova Savjeta, a da li će i kada neki predlog dobiti većinu samih odbornika je drugo i suštinsko pitanje", zaključuje se u saopštenju Pejovića.

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

Simokliser

Pavla ubila Srpska sluzba,..

Legenda

Osoba koja je povela u smrt mnoge ljude i islamske vjeriidpovjesti.Sramno i bezocno.Trazice još malo i četničkih zlikovca još malo imena ulica.Ko u Srbiji