17 °

max 23 ° / min 12 °

Četvrtak

28.05.

23° / 12°

Petak

29.05.

23° / 13°

Subota

30.05.

21° / 14°

Nedjelja

31.05.

21° / 14°

Ponedjeljak

01.06.

21° / 13°

Utorak

02.06.

22° / 15°

Srijeda

03.06.

24° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Demokrate: Kovačević ilustrovala na koji način DPS percipira odnos između opštinskog i partijskog

Politika

Tag Video
Comments 1

Autor: Nikoleta Rakočević

  • Viber

Demokrate: Kovačević ilustrovala na koji način DPS percipira odnos između opštinskog i partijskog

Na juče održanoj Izbornoj konferenciji OO DPS Danilovgrad, vođena, valjda, euforijom nastalom usljed prisustva njenog šefa Mila Đukanovića, predsjednica Opštine Danilovgrad, Zorica Kovačević, još jednom je, pred kompletnom crnogorskom javnošću, jasno ilustrovala na koji način DPS percipira odnos između opštinskog odnosno državnog, sa jedne, i partijskog, sa druge strane, saopštio je Opštinski odbor Demokrata Danilovgrad.

"Da, kada je DPS u pitanju, partija u potpunosti može da zamijeni državu, ali i kako to izleda kada se sa govornice prizna partijsko zapošljavanje i nezakonita praksa, Zorica Kovačević pokazala je kada se u jednom trenutku svog izlaganja "istrčala" i saopštila da su „sve sjednice lokalnog Parlamenta pripremane u punoj koordinaciji sa Izvršnim odborom DPS-a i obrađivačima materijala“.

Ova izjava Zorice Kovačević problematična je na tako mnogo nivoa jer potvrđuje postojanje velikog broja nezakonitosti u političkom djelovanju DPS-a, koje crnogorskoj javnosti ni do sada nijesu bile nepoznanica, ali i Opštine Danilovgrad.

Najprije, kakve veze IO DPS-a može da ima sa pripremom sjednica lokalnog Parlamenta? Taj posao, koliko je nama poznato, obavljaju članovi skupštinske službe koji se ne biraju na izborima, već na konkursima. I ne predstavljaju partijski, već stručni kadar. U suprotnom, nije li ovo dokaz da se zapošljavanje, i u SO Danilovgrad, odvija po partijskom kriterijumu?", navode u saopštenju Demokrate.

Isto važi, kako dodaju, i za upletenost u koordinaciju o kojoj Kovačevićeva govori i obrađivača materijala za koje, po zakonu, takođe ne bi smjelo biti dopustivo da predstavljaju partijske ljude.

"Kakvu koordinaciju oni mogu imati sa Izvršnim odborom DPS-a i, ako mogu, zašto je ne bi imali i sa tijelima drugih partija? Odgovor je jasan: zato što ovako priznata praksa predstavlja flagrantno kršenje više zakona.

Postavlja se pitanje na kakvu, tačno, koordinaciju je predsjednica Opštine Danilovgrad mislila. Ako je Kovačević, pak, mislila na pripremu rada Odborničkog kluba DPS-a u SO Danilovgrad, ni to ne razrješava dilemu odakle pravo licima na čelu sekretarijata i službi u Opštini Danilovgrad koja su, u najvećem broju slučajeva, obrađivači materijala, a koja se biraju na javnim konkursima i, po zakonu, ne predstavljaju lica koja se biraju na izborima, da imaju bilo kakvu koordinaciju sa DPS-om i njenim Izvršnim odborom?

Sve to su pitanja na koja je gospođa Kovačević, prije nego što sljedeći put, pred Đukanovićem, položi račune o tome kako se dosljedno pridržava protivzakonitih praksi koje, u svom političkom djelovanju, primjenjuje Demokratska partija socijalista, dužna da odgovori građankama i građanima Danilovgrada", zaključuju u saopštenju.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Katunjanin

Visi je patriota i cojek Ona sama no celokupna partija Demokrate zajedno sa Becicem na celu