13 °

max 19 ° / min 13 °

Utorak

29.09.

19° / 13°

Srijeda

30.09.

21° / 12°

Četvrtak

01.10.

20° / 11°

Petak

02.10.

21° / 13°

Subota

03.10.

25° / 18°

Nedjelja

04.10.

23° / 18°

Ponedjeljak

05.10.

22° / 19°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ivković: Zatečeni smo, saboru trubača nije mjesto u Budvi

Izvor: Foto: Wikipedia

Politika

Comments 1

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Ivković: Zatečeni smo, saboru trubača nije mjesto u Budvi

Protiv još jedna partija!

Socijaldemokrate Budve zatečene su jučerašnjom najavom lokalne vlasti da će jednu od poznatijih turističkih manifestacija iz Srbije, Sabor trubača u Guči, dovesti i u Budvu, navode iz ove partije. 

"Kada smo, ne tako davno, podržali nastojanja lokalne vlasti da se uklone privremeni objekti sa budvanskog šetališta, vodili smo se upravo sviješću da njihov izgled i atmosfera koju kreiraju ne priliči našem gradu i elitnoj turističkoj destinaciji, kako svi u Crnoj Gori volimo da nazovemo Budvu.

Tada smo, bez obzira što na lokalnom nivou pripadamo partijama opozicije, pokazali spremnost da podržimo odluku za koju vjerujemo da će doprinijeti boljem izgledu našeg grada. Pitamo se sada, u totalnoj nevjerici, zašto lokalna vlast nakon jednog koraka naprijed, čini pet koraka nazad", navodi predsjednik budvanskog Odbora Petar Ivković. 

Da odmah razriješimo sve dileme – protiv Sabora trubača nemamo apsolutno ništa, dok god se on održava u Guči, gdje, shodno tradiciji, i pripada, dodaje Ivković.

"Ali zaista čvrsto vjerujemo da, u vremenu kada lokalna vlast povlači određene poteze kako Budva ne bi "ličila na veliki vašar", dovođenje još većeg vašara ne doprinosi imidžu grada.

Zato pozivamo čelnike lokalne vlasti da nam objasne na koji to način karakteristike Sabora trubača u Guči odgovaraju mediteranskom identitetu našeg grada i turističkoj ponudi destinacije koju nazivamo elitnom.

Ne, gospodo, Budvu nećete učiniti elitnijom tako što, nakon uklanjanja jednog vašara, dovedete drugi, pet puta veći. Valjda ste, nekad, pošli u neku drugu mediteransku državu i vidjeli kako sve to tamo izgleda.

Vjerujemo da će, jednog dana, neko pretočiti na papir sva čuda budvanske vlasti (2016-2020.) i da će to biti jedan od bestselera na ovim prostorima. Sigurni smo da će "Guča na moru" biti pri samom vrhu.

No, dugo je do kraja mandata koji, sve je izvjesnije, nećete dočekati na pozicijama na kojima se trenutno nalazite. Ako se kojim čudom to i desi, neće nas iznenaditi da potencijalni bestseler dopunite još kojim čudom, čak i većim od "Guče na moru", navodi Ivković. 

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Primorac

Gluposti ljudi koji su kulturno polupismeni ili nepismeni,pa zar mi nemamo svoju tradiciju da oraspoložimo goste,da ih zabavimo i usput zaradimo,da n e kažem pokažemo vjekovnu kulturu koju ima Budva i Boka,mislim da to potiče od onih koji se žele nazvati Bokeljima a neznaju više od ...