32 °

max 35 ° / min 21 °

Četvrtak

13.08.

35° / 21°

Petak

14.08.

35° / 23°

Subota

15.08.

34° / 23°

Nedjelja

16.08.

33° / 23°

Ponedjeljak

17.08.

33° / 23°

Utorak

18.08.

33° / 23°

Srijeda

19.08.

33° / 23°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Šćepanović: Demokrate opet neobaviještene

Politika

Comments 0

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Šćepanović: Demokrate opet neobaviještene

Raduje da su Demokrate počele, nakon tri godine nerada, da razmišljaju o skupštinskom poslu, ipak, nije ni očekivano da sada to bude temeljno, a nažalost ni istinito i dobronamjerno", poručila je predsjednica Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu i poslanica DPS-a u Skupštini Crne Gore Marta Šćepanović.

Kako je kazala, kako se prva, osnovna Odluka o formiranju Odbora za izborno zakonodavstvo suštinski ne razlikuje od druge, važeće Odluke, tako je i zadatak, da svi lokalni izbori budu održani u jednom danu, bio obuhvaćen već u prvoj Odluci, u čijem glasanju Demokrate nijesu učestvovale i čiji tekst sada karakterišu nedostatnim.

"Ne samo da je to bio zadatak Odbora od samog početka rada, već je DPS sa svojim koalicionim partnerima, predstavnicima civilnog sektora i akademske zajednice, koji su članovi Odbora, već analizirala i razmatrala tu mogućnost, što sve stoji u izvještaju radne grupe zadužene za predmetni zakon. Sva zakonska rješenja, koja smo predvidjeli, donijta su u komunikaciji sa međunarodnim partnerima, na čije adrese smo poslali prevedene zakone. Brojna progresivna rješenja smo predvidjeli, ali sa tim se nijesmo politički razmetali, radi korektnosti prema opoziciji, koja treba da bude dio procesa. Ipak, kad god 'kvazi-demokrate' to budu tražile, mi ćemo ih podsjećati na njihovu neozbiljnost, a ukazivati na odgovoran rad koji je demonstrirala vladajuća većina, a posebno, rekli bi, predstavnici akademske zajednice i civilnog sektora, u prethodnom periodu", poručila je Šćepanović.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR