18 °

max 21 ° / min 14 °

Utorak

29.09.

21° / 14°

Srijeda

30.09.

21° / 12°

Četvrtak

01.10.

20° / 11°

Petak

02.10.

21° / 13°

Subota

03.10.

25° / 18°

Nedjelja

04.10.

23° / 18°

Ponedjeljak

05.10.

22° / 19°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
DPS: Pokušaj paljenja zastave dio je istog scenarija u izvedbi navijačkih i poslaničkih huligana

Politika

Comments 0

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

DPS: Pokušaj paljenja zastave dio je istog scenarija u izvedbi navijačkih i poslaničkih huligana

Iz Opštinskog odbora DPS Glavnog grada poručuju da se građani Podgorice i Crne Gore nagledali, naročito posljednjih nekoliko godina, raznih napada na crnogorsko državno dostojanstvo, slavnu istoriju, časne simbole, multinacionalni sklad i na jednaka prava za svakog građanina.

"Uvijek su ih organizovali oni, koji su željeli da u Crnoj Gori imaju veća prava od drugih, iako je to značilo manje prava za Crnu Goru. Tako je bilo 1918., tako su htjeli da bude 1941., devedesetih godina prošlog vijeka, to im je bio naum za 2006. i 2016. godinu".

Jednako, kako ističu, žele i danas.

"Kada Crna Gora usvaja evropske zakone, koji znače jednaka prava za sve vjernike, bez obzira kojem se bogu mole, kao odgovor dobijamo organizovanu hajku neuspjelih rušitelja Crne Gore, koja se samo pokušava predstaviti kao spontani narodni bunt. Nažalost, kao što im je to uspjelo i u prethodnim akcijama, zaveli su jedan broj bogovjerujućih ljudi, koji misle da su u svetoj misiji odbrane pravoslavnih hramova, a zapravo su dio političko-militantnih akcija državne opozicije, ogrnute četničkim amblemima, crvenim kravatama i mantijima. I da niko nema dilemu, pokušaj paljenja crnogorske zastave u Beogradu samo je dio istog scenarija u izvedbi navijačkih i poslaničkih huligana, koji više nemaju ni potrebu da skrivaju mržnju prema Crnoj Gori. Slične rušilačke efekte nam najavljuju i po crnogorskim gradovima. Međutim, sigurni smo da će građani Podgorice i Crne Gore, kao i uvijek, imati odgovornost prema onome što su naši zajednički, vitalni interesi, a to je stabilnost i da neće dozvoliti da, u danima kada treba da se šalju poruke mira, ljubavi i dobrosusjedstva, budu oruđe u rukama mrzitelja Crne Gore.

Mnogo su građani Crne Gore uložili truda da izgrade Crnu Goru, da sačuvaju mir i vjerski sklad, da obnove njenu državnu nezavisnost i da je uvedu u društvo najrazvijenih država svijeta. Ni danas im ne fali motiva, da uprkos primitivnim nasrtajima na crnogorske istorijske vrijednosti, sačuvaju stabilnost i evropsku perspektivu naše države", navedeno je u saopšenju DPS-a. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR