22 °

max 23 ° / min 11 °

Srijeda

30.09.

23° / 11°

Četvrtak

01.10.

20° / 13°

Petak

02.10.

22° / 15°

Subota

03.10.

27° / 17°

Nedjelja

04.10.

22° / 20°

Ponedjeljak

05.10.

22° / 19°

Utorak

06.10.

21° / 17°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Dačić: Podrška vlastima Crne Gore u donošenju zakona je izdaja Srbije

Izvor: Foto: Screenshot

Region

Comments 4

Izvor: Beta

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Dačić: Podrška vlastima Crne Gore u donošenju zakona je izdaja Srbije

Ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da su odnosi Beograda i Podgorice veoma loši zbog usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti i ocijenio da onaj ko u Srbiji prihvata njegovo donošenje "izdaje svoju zemlju".

"Taj ko to toleriše, taj izdaje svoju zemlju, ali problem je što su to interesni krugovi", rekao je Dačić u emisiji "Pravi ugao" Radio-televizije Vojvodine, a prenosi agencija Beta. 

Povodom optužbi da je "prebrojavao krvna zrnca" građana Srbije koji podržavaju vlast crnogorskog predsjednika Mila Đukanovića u donošenju zakona, Dačić je naveo da je "pričao o moralnoj obavezi tih ljudi".

"Treba da se razbije ta imperija, to su agenture crnogorske službe koje rade protiv Srba, normalno je da treba da branimo naš narod. Ima li na vlasti u Crnoj Gori nekog ko je Srbin? Ja takvog ne znam. A to nije prebrojavanje krvnih zrnaca? Onaj ko mene osuđujuje prvo treba da osudi Mila Đukanovića pa onda mene", dodao je šef srpske diplomatije.

On je odbacio optužbe da je Beograd destabilizovao Crnu Goru.

"Nikada nijesmo rekli da želimo da Crna Gora bude sa Srbijom u jednoj državi niti smo donosili akte koji bi imali bilo kakve veze s unutrašnjim odnosima u Crnoj Gori. U Crnoj Gori stalno tvrde da Srbija navodno želi da ponovo bude u istoj državi sa Crnom Gorom. Ne da ne želimo, nego je to završena priča", kazao je Dačić.

Naveo je da je Srbija izrazila nezadovoljstvo zbog donošenja zakona za koji smatra da je uperen protiv srpskog naroda i Srpske pravoslavne crkve, i apelovao na vlasti Crne Gore da taj problem bude riješen u miru i dijalogom.

Dačić je rekao da je Srbija osudila pokušaj paljenja crnogorske zastave tokom protesta ispred ambasade Crne Gore u Beogradu 2. januara, ali je ocijenio da taj incident "nema veze s uzrokom krize, donošenjem zakona protiv kojeg su Srbi i SPC" i dodao da Beograd "osuđuje to što se izvor krize traži u nekom drugom".

Kazao je da su na prijemu koji je danas priredio za šefove diplomatskih misija i međunarodnih organizacija u Srbiji bili svi šefovi stranih ambasada, uključujući ambasadora Crne Gore Tarzana Miloševića, ali da nije imao prilike da razgovara s njim o aktuelnoj situaciji.

Komentari (4)

POŠALJI KOMENTAR

Simbad

Komentar koji je bice sa slike gore izreklo o nasem reprezentativcu Vuku Lazovicu ne smije ostati nezabiljezen. Zao mi je Drzave Srbije koja na funkciji Ministra spoljnih poslova dozivljava najveci sunovrat. Ovakvog primitivca i neznalice, ovakve kombinacije bahatosti, populizma i sirovosti ne moze se naci nigdje. Potrcko “balkanskog kasapina” da nekome nesto kaze. Nekome da se obrati sa svog pijedestala srama... Srbijo, zelim ti brz oporavak od hordi zla.

CG1

Ko vas pita,mi volimo CRNU GORU, vjerski objekti su Crnogorski a ne vaši,šta vi oćete,oćete nestanak CG i CRNOVORACA, e to će te doživjeti NIKADA! DA JE VJEČNA CRNA GORA!