10 °

max 15 ° / min 8 °

Petak

26.04.

15° / 8°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Srijeda

01.05.

22° / 13°

Četvrtak

02.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vuksanović: Hrvatska na južnim granicama ima partnera i saveznika

Politika

Comments 4

Vuksanović: Hrvatska na južnim granicama ima partnera i saveznika

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Zagrebački Večernji list objavio je veliki intervju sa poslanikom i predsjednikom Hrvatske građanske inicijative Adrijanom Vuksanovićem, u kojem je, pored ostalih, odgovorio i na pitanje o tome da li je zadovoljan odnosom sa Milom Đukanovićem, vlašću i odnosom države prema Hrvatima?

"Crna Gora danas je prozapadno orijentirana zemlja, članica NATO-a, najuspješniji aspirant u procesu europskih integracija. Hrvatska na svojim južnim granicama ima partnera i saveznika. Sve te činjenice kao politički predstavnik Hrvata u crnogorskom parlamentu neizmjerno cijenim. One su mi važne ne samo s političkog gledišta nego i svakog drugog. Međutim, tu pozicioniranost mlada crnogorska država nije stekla bez muke, nego velikim rizičnim naporima. S radošću smo pozdravili jasno distanciranje Crne Gore 1997. od retrogradne politike Slobodana Miloševića, a za to je trebalo i pameti i državničke mudrosti, ali ništa manje i hrabrosti. Civilizacijski je važno što smo 2006. obnovili crnogorsku neovisnost bez ispaljenog metka. Znamo s kakvom ste žrtvom vi, u Hrvatskoj, to ostvarili.

Na kraju, Crna Gora otrgnula se iz jednoga velikodržavnog projekta, gdje joj je bilo rezervirano mjesto kao 27. izbornoj jedinici i koji je gušio njezinu posebnost, kulturu i identitet. Lider cjelokupnog tog procesa jeste Milo Đukanović i najzaslužniji je za ostvarenja koja sam pobrojio. Izgradio je partnerski odnos s nacionalnim manjinama kojim se uvažavaju naše specifičnosti. Na nama je da dalje gradimo budućnost kako nacionalnog korpusa tako i same države Crne Gore. Optimist sam. Dobili smo sve prethodne bitke, dobićemo i one koje su pred nama", kazao je Vuksanović. 

Kompletan intervju predsjednika HGI Večernjem listu možete pročitati ovdje. 

Komentari (4)

POŠALJI KOMENTAR

Nikola

Andrija Vuksanović hrvat? Eh tugo...

zoran

primjer kako se voli svoja zemlja.ma koje vjere da si.respekt!