11 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 8°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
MO: Još jedna lažna vijest, nema NATO specijalaca u Crnoj Gori

Izvor: Foto: Facebook

Politika

Tag Gallery
Comments 1

MO: Još jedna lažna vijest, nema NATO specijalaca u Crnoj Gori

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Navodi u pojedinim medijima o angažovanju NATO specijalaca u Crnoj Gori apsolutno su netačni i njima se, još jednom, nastoji na flagrantan način dezinformisati i obmanuti javnost, saopštilo je crnogorsko Ministarstvo odbrane. 

"Nikakve NATO snage se ne nalaze u Crnoj Gori, a pogotovo ne sa takozvanim „specijalnim zadatkom“. A da je po srijedi klasična manipulacija može se vidjeti iz 3 činjenice.

Kao prvo i osnovno, NATO se ne bavi vjerskim pitanjima i saradnja sa vjerskim zajednicama u zemljama članicama NATO-a isključivo je pitanje u nacionalnoj, tj. unutrašnjoj nadležnosti svake države.

U slučaju spoljašnjeg napada na neku od država članica, pa i na Crnu Goru, Alijansa ima mogućnost aktivacije člana 5 Vašingtonskog ugovora, koji napad na jednu članicu tretira kao napad na cijeli Savez. Odluku o aktiviranju člana 5 donosi Sjevernoatlantski savjet.

Drugo, NATO snage, u bilo kojem formatu, sa bilo kojim zadatkom, ne mogu biti aktivirane na zahtjev jedne članice, već se takve odluke u savezu ravnopravnih, kao što je NATO, donose konsenzusom.

Treće, maršal Stjuart Pič predsjedavajući je vojnog komiteta NATO-a i kao takav nema mandat da komanduje snagama NATO-a, već da sa vojnog aspekta daje savjete Sjevernoatlantskom savjetu, kao najvažnijem tijelu NATO-a", naveli su iz MO, reagujući na navode iz srpskih medija. 

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Momčilo

Pa i treba ih pozvati. Ako crnomantijaši i ravnogorci ne olade malo, pozvati ih obavezno .Država je u pitanju, članica NATO.