17 °

max 17 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

17° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 14°

Srijeda

01.05.

20° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Đukanović: Plašim se da nacionalistički krugovi zloupotrebljavaju SPC

Politika

Comments 15

Đukanović: Plašim se da nacionalistički krugovi zloupotrebljavaju SPC

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber
"Ako želite da se bavite pravoslavljem u CG u meni ćete imati partnera"- poručio Đukanović.

Ako treba da obezbijedimo prava svim vjernicima, onda smo mi apsolutno najbolji mogući partneri. Ali ako želite da nam namećete svoje nacionalističke poglede, onda ih zaista ne doživljavamo kao srpsko, nego kao velikosrpsko pitanje. Jer, ako namećete srpstvo izvan granica Srbije, u ovom slučaju u Crnoj Gori, kako se onda osjećamo mi, koji smo takođe građani Crne Gore, pravoslavci, Crnogorci, ima nas 45%''- poručio je predsjednik države i lider DPS-a Milo Đukanović na sjednici OO DPS Berane.

Đukanović je još kazao:

''Ako vam neko pokušava nametnuti svoju prioritetnost, ako vam pokušava nametnuti status srpske države kao što to rade predstavnici, protagonisti i ideolozi velikosrpkog nacionalizma u značajnoj mjeri stavljajući u funkciju te misije SPC, onda smo u svađi, onda imamo problem, onda nijesmo partneri''- poručio je on.

Kako je ocijenio, plaši se da ti nacionalistički krugovi zloupotrebljavaju SPC.

''Plašim se da ti nacionalistički krugovi zloupotrebljavaju SPC, gdje god to mogu i ovo ne pričam iza leđa crkvi, sve ovo sam rekao velikodostojnicima SPC u Crnoj Gori, vrlo jasno im poručivši- ako želite vi da se bavite pravoslavljem u Crnoj Gori, u meni ćete imati partnera''- poručio je Đukanović iz Berana 

Komentari (15)

POŠALJI KOMENTAR

gagi

samo se istinom i istorijom C.G. moze nositi protiv lazi koja se cuje od popova koji su jako uporni i svojim lazima. nastojte da svi mi imamo ista prava i obavazu da cuvamo nadu lijepi CRNU GORU. DA JE VJECNA CRNA GORA.

Lado

Berane, grad u kojem Crnogorci i svi lojalni Crnoj Gori žive u strahu. Četnici se time ponose, a država ne reaguje...

KK

Imali ste punih 13 godina da dovedete u red mnoge stvari pa i ovu. Ali dok ste se vi gramzivo bavili zgrtanjem novca, položaja i sinekura oni su ćutali i marljivo radili na ovome čemu sad svjedocimo. Imali ste dovoljno vremena da sve ovo predvidite i sprečite ali vam je licno bogastvo i položaji bil