15 °

max 22 ° / min 10 °

Utorak

07.04.

22° / 10°

Srijeda

08.04.

20° / 8°

Četvrtak

09.04.

21° / 8°

Petak

10.04.

23° / 12°

Subota

11.04.

23° / 13°

Nedjelja

12.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

13.04.

21° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Konjević o litijama: Pogrešno tumačenje Zakona, ima i želje da se ospori građanski karakter države

Politika

Comments 3

Autor: Gordana Đuračić

  • Viber

Konjević o litijama: Pogrešno tumačenje Zakona, ima i želje da se ospori građanski karakter države

Zamjenik predsjednika SDP Raško Konjević poručio je kako su nakon usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti u drugi plan potisnute brojna važna pitanja koja opterećuju gradjane, a tiču se njihovog ekonomsko socijalnog položaja i životnog standarda.

Komentarišući proteste koji se održavaju nakon usvajanja Zakona, Konjević kaže da je legitimno pravo svakoga ko smatra da su mu ovim Zakonom ugrožena neka prava, da iskaže svoj protest na miran način.

“Sa druge strane, svjedoci smo da na sceni ima i previše isključivosti, kao i pogrešnog tumačenja Zakona čiji je krajnji cilj da se ovom pitanju, umjesto argumentima i činjenicama, pristupi propagandistički, uz neizostavno etiketiranje svih onih koji o ovom pitanju drugačije misle", naglasio je zamjenik predsjednika SDP-a.

Dodaje kako smatra da je prisutna želja brojnih aktera u Crnoj Gori i van nje da se, kako kaže, ovo pitanje iskoristi i za određene političke ciljeve kojima se želi osporiti građanski karakter crnogorske države i njeno pravo da suvereno odlučuje o svim pitanjima.

"Crna Gora se ne smije vraćati u prošlost već mora jačati svoj građanski i multietnički karakter i što je posebno važno uspostaviti vladavinu prava i nezavisne institucije koje su najbolji garant njene stabilnosti i odbrane od neprimjerenih vanjskih uticaja. Vjerujem da građani žele da upravo političari doprinose spuštanju tenzija i boljem medjusobnom razumijevanju, kako bismo konačno obratili pažnju na brojne nagomilane probleme koji muče naše društvo, a o kojima se u posljednjih dva mjeseca malo ili nimalo razgovara”, zaključio je Konjević.

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

Andjela

@Montenegrin. Bravo! Da je srece trebalo bi, brani se rodna gruda!

Montenegrin

Sad bi pravi SDP,izasao sa prijedlogom,da se sva Crnogorska Elita,Pamet ujedini na frontu odbrane. Osmisli dugorocnu akciju kako se boriti sa necim sto ima 150g istorije trajanja ,proiv nase drzave. A politiku baciti u 3 plan. Bez Nase kuce nam ne treba nista.

Montenegrin

Oooo G-din Konjevic,se posle 2 mjeseca śetio da prozbori!!?! Jel to nesto na racun opozicije(Crnoj Gori) za koju ustvrdi da se emancipovala?!?! Izgleda da je bila "dobra" ona flasa vode Ranku u glavu,da ga otrijezni od misli takvih!?!?