22 °

max 37 ° / min 21 °

Petak

10.07.

37° / 21°

Subota

11.07.

37° / 20°

Nedjelja

12.07.

33° / 23°

Ponedjeljak

13.07.

30° / 21°

Utorak

14.07.

31° / 18°

Srijeda

15.07.

31° / 18°

Četvrtak

16.07.

33° / 20°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
DPS Kotor: Završena višemjesečna farsa bivše kotorske vlasti

Politika

Comments 0

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

DPS Kotor: Završena višemjesečna farsa bivše kotorske vlasti

Upravni sud Crne Gore odbio je danas tužbu bivše predsjednice kotorskog parlamenta Dragice Perović kojom je namjeravala da ospori svoju smjenu, poručeno je iz OO DPS Kotor. 

"Ovim činom završena je višemjesečna farsa bivše kotorske vlasti kojom su Dragica Perović i kotorske Demokrate Vladimira Jokića u saradnji, pokušavali da se održe na vlasti brojnim zloupotrebama zakona, nelegalnim pečaćenjem sale Skupštine opštine i drugim potezima koji su narušili ugled institucija lokalne samouprave Kotora.Odluka Upravnog suda potvrdila je tvrdnje Demokratske partije socijalista Kotor da je Dragica Perović bila u obavezi da zakaže sjednicu lokalnog parlamenta do 20. juna, a ne kako je ona tvrdila 8 dana kasnije, te da je 17 odbornika potpuno u skladu sa zakonskim propisima sazvalo sjednicu za 27. jun, na kojoj je Dragica Perović voljom većine predstavnika građana razrješena sa mjesta predsjednice Skupštine opštine Kotor", navedeno je u saopštenju. 

Dragica Perović smijenjena je 26. juna prošle godine na prijedlog odbornika DPS-a, SD-a, LP, HGI-ja i odbornica Bruna Lončarević.

"Smjena bivše predsjednice SO Dragice Perović uslijedila je nakon što su institucije grada bile blokirane duže od dvije godine od održavanja lokalnih izbora, zahvaljujući nemogućnosti dogovora koalicije na vlasti i samovolji bivših funkcionera, čije mandate je obilježilo nefunkcionisanje grada, neodržavanje sjednica Skupštine opštine, izbor predsjednika Opštine glasanjem flomasterima u boji, i brojnim zloupotrebama koje su se dešavale na očigled i uz saglasnost bivše predsjednice SO Dragice Perović".

Raduje nas odluka Upravnog suda i činjenica da je pravda zadovoljena, ali se još više radujemo sudu naših sugrađana koji vide boljitak u gradu od juna 2019. nakon formiranja nove vladajuće većine u Kotoru, gdje je učmalu i nefunkcionalnu zamijenila odgovorna vlast koja je posvećena svim građanima, a ne samo onima sa crvenim kravatama.

Podsjećamo, bivša predsjednica Skupštine Opštine Kotor Dragica Perović zakonito je smijenjena sa te funkcije, odluka je Upravnog suda Crne Gore.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR