7 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 6°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

12° / 8°

Petak

26.04.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Đukanović odgodio izbore u Tivtu!

Politika

Comments 0

Đukanović odgodio izbore u Tivtu!

Autor: Antena M

  • Viber

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović donio je odluku o odgađanju izbora u Tivtu.

'' U Odluci o raspisivanju izbora za odbornike u Skupštini opštine Tivat (,,Sl. list Crne Gore", br. 7/20 i ,,Sl.list Crne Gore - opštinski propisi", br. 5/20) tačka 2 mijenja se i glasi:
,,2. Izbori za odbornike u Skupštini opštine Tivat održaće se u roku od 90 dana od dana prestanka naredbi nadležnih organa kojima su uvedene mjere za sprječavanje unošenja u Crnu Goru, suzbijanje i sprječavanje prenošenja novog koronavirusa.’’
2. Ova odluka stupa na snagu danom donošenja, a biće objavljena u ,,Službenom listu Crne Gore’’ i u ,,Službenom listu Crne Gore – opštinski propisi'', saopšteno je iz njegovog kabineta.

U obrazloženju Đukanović navodi da, cijeneći postojeću epidemiološku situaciju u Crnoj Gori, i imajući u vidu Naredbu za preduzimanje privremenih mjera za sprječavanje unošenja u zemlju, suzbijanje i sprječavanje prenošenja novog koronavirusa, koje je, saglasno Zakonu o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, donijelo Ministarstvo zdravlja na predlog Instituta za javno zdravlje Crne Gore, odlučio je da odgodi održavanje izbora za odbornike u Skupštini opštine Tivat.

''Naime, naredbama, kao jedna od privremenih mjera propisana je i zabrana okupljanja stanovništva u zatvorenim i na otvorenim javnim mjestima, što se u slučaju održavanja izbora ne bi moglo izbjeći.
Dijeleći odgovornost s drugim državnim organima za poštovanje propisanog režima kretanja građana u cilju zaštite njihovog zdravlja, pažljivo ću pratiti razvoj događaja i odrediti novi datum održavanja izbora za odbornike u Skupštini opštine Tivat. U skladu sa navedenim, izbori za odbornike u Skupštini opštine Tivat biće održani u roku od 90 dana od dana kada odlukama nadležnih državnih organa i zdravstvenih institucija bude potvrđeno da je prestala opasnost od unošenja i širenja zarazne bolesti u Crnu Goru, a zbog kojih su mjere i uvedene'', zaključeno je u obrazloženju Đukanovića.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR