9 °

max 16 ° / min 8 °

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 17°

Četvrtak

02.05.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
I Skupština prelazi na online režim rada, na sljedeći Kolegijum pozvani ministar, IRF, PKCG...

Politika

Tag Video
Comments 0

I Skupština prelazi na online režim rada, na sljedeći Kolegijum pozvani ministar, IRF, PKCG...

Autor: Antena M

  • Viber

Kolegijum predsjednika Skupštine Crne Gore, kojim je predsjedavao  Ivan Brajović, razmatrao je danas trenutnu situaciju u državi nakon novog seta mjera, kao i produžetka postojećih od strane nadležnih državnih organa.

Posljednji podaci Instituta za javno zdravlje o broju inficiranih korona virusom su upozoravajući i pokazuju tend rasta, te je konstatovana neophodnost dosljednog poštovanja preporuka, uz važnost doprinosa svih segmenata društva.

Članovi Kolegijuma predsjednika zaključili su, kako je saopšteno, da rad Skupštine Crne Gore i radnih tijela u kriznoj situaciji pojave korona virusa mora biti organizovan na način da omogućava obavljanje zakonodavne, kontrolne i nadzorne funkcije, uz poštovanje propisanih mjera zdravstvene zaštite. S tim u vezi, šefovi poslaničkih klubova razmatrali su mogućnost procesa odvijanja sjednica radnih tijela i plenuma putem video-konferencijskog sistema.

Članovi Kolegijuma ukazali su na potrebu da nadležne državne institucije u prevazilaženju očekivanih posljedica epidemije, već sada treba da  preduzmu aktivnosti kako bi se ublažile društvene i ekonomske posljedice epidemije korona virusom i Crna Gora pripremila za dalji razvoj događaja. Dogovoreno je da se prva sljedeća sjednica Kolegijuma predsjednika organizuje uz prisustvo resornog ministra, predstavnika Privredne komore, Investiciono-razvojnog fonda, Centralne banke Crne Gore i Unije poslodavaca.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR