9 °

max 13 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

13° / 8°

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 7°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 8°

Utorak

23.04.

21° / 7°

Srijeda

24.04.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Joković i Ivanović sa ambasadorom Srbije: SNP igrala i igraće veliku ulogu u političkom životu CG

Politika

Comments 6

Joković i Ivanović sa ambasadorom Srbije: SNP igrala i igraće veliku ulogu u političkom životu CG

Autor: Antena M

  • Viber

Danas je u sjedištu Socijalističke narodne partije Crne Gore upriličen sastanak predsjednika i potpredsjednika SNP CG Vladimira Jokovića i Dragana Ivanovića sa ambasadorom Republike Srbije u Crnoj Gori Vladimirom Božovićem, saopšteno je iz te partije.

Kako je navedeno, Božović je naglasio značaj susreta sa predstavnicima SNP CG, kao partije koja je igrala i igraće veliku ulogu u političkom životu Crne Gore.

Kako je navedeno, prva tema o kojoj su sagovornici razmijenili mišljenja bila je situacija u Crnoj Gori izazvana širenjem virusa korona i mjere koje u tom smislu sprovodi Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti.

"Sagovornici su se kritički osvrnuli na nedjeljno zadržavanje mitropolita Amfilohija u Centru bezbjednosti Podgorica, ističući da on uživa ogroman ugled ne samo u Crnoj Gori i Srbiji, već u cijelom pravoslavnom svijetu, te da nijesu preduzete sve mjere zaštite prema njemu. 

To je naročito važno zato što mitropolit Amfilohije ima preko 82 godine i spada u visoko rizičnu grupu potencijalno oboljelih od virusa.

Sagovornici su pozdravili poziv Mitropolije crnogorsko-primorske građanima da Vaskrs proslave u svojim domovima i da se na taj način ispoštuju mjere NKT-a. U tom smislu, ambasador Božović je pozvao državljane Srbije u Crnoj Gori da se pridržavaju odluke Mitropolije i tako pokažu odgovoran odnos prema situaciji u kojoj se nalazimo", piše u saopštenju.

Kako je navedeno, Božović je iskazao spremnost Ambasade Srbije i Vlade Srbije za saradnju sa Socijalističkom narodnom partijom Crne Gore, kao i volju da se razmotre sve inicijative, ideje i prijedlozi koji će ići u pravcu poboljšanja odnosa između Crne Gore i Srbije.

"Predsjednik SNP CG Vladimir Joković pozvao je članove Socijalističke narodne partije da ispoštuju sve preporuke NKT-a kako bismo što prije izašli kao pobjednici iz borbe sa pošasti koja je paralisala cijeli svijet.

Apostrofirao je nezavidan položaj u kojem se nalazi Mitropolija crnogorsko-primorska. Joković je ukazao da je Mitropolija, iako se pridržava svih mjera i preporuka NKT-a od početka vanredne situacije, ovih dana predmet napada brojnih funkcionera vlasti.

Odnosi između dvije bratske države, Crne Gore i Srbije, moraju biti na znatno višem nivou nego što su trenutno. Ekonomska saradnja je dobra, ali i tu postoji prostor za poboljšanje, a vlade dviju država treba u kontinuitetu da rade na tome", piše u saopštenju.

Pripadnici srpskog naroda već godinama, dalje se navodi u saopštenju SNP-a, diskriminisani su od strane aktuelne vlasti, naročito, kako su naglasili, u pogledu zapošljavanja.

"U tom smislu, procenat Srba zaposlenih u javnoj upravi u odnosu na ukupan broj onih koji si se izjasnili kao Srbi na poslednjem popisu, je minoran.

Joković je čestitao predstojeći Vaskrs svim vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti u Crnoj Gori", piše u saopštenju.

Komentari (6)

POŠALJI KOMENTAR

Tajfun

Okupio Srbin crnogorske posrbice,da se dogovore,kako ce kad prodje korinavirus,krenuti da ruse Crnu Goru.

Jelena

Vladimire, koreni su ti Crnogorci, duša ti je tu dje si sada u Crnoj Gori, ne sramoti svoje Božoviće , Crnu Goru , sa svojom pričom.Kloni se izdajica , koji stoje pored tebe!

Libero7

A kako je zaradio funkciju nego radi prljave poslove i u cg je poslat da zamuti