23 °

max 31 ° / min 20 °

Ponedjeljak

13.07.

31° / 20°

Utorak

14.07.

32° / 18°

Srijeda

15.07.

31° / 19°

Četvrtak

16.07.

31° / 20°

Petak

17.07.

31° / 21°

Subota

18.07.

29° / 21°

Nedjelja

19.07.

32° / 20°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Katić: Herceg Novi je drugi Beograd na moru, ne nasijedajte na provokacije

Izvor: Radio Herceg Novi

Politika

Comments 8

Izvor: Blic

Autor: Antena M

  • Viber

Katić: Herceg Novi je drugi Beograd na moru, ne nasijedajte na provokacije

"Ukoliko se stvore uslovi do ponedjeljka otvoriće se granice Crne Gore i sa Srbijom i BiH. Svakako će se otvoriti. Ako ne sada, onda će u petak, ili sljedećeg ponedjeljka. Zato sam pozvao ljude iz Srbije i BiH da ne nasijedaju na provokacije", kaže za Blic predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić.

Katić je osudio odluku Vlade da ne otvori granice prema Srbiji i BiH i istakao da je to napravilo štetu ne samo Herceg Novom nego i cijelom primorju.

"Imajući na umu to da je Crna Gora pred otvaranjem granica ovo je tendenciozno napravljeno da bi se na neki način produbljivala kriza koja je u Crnoj Gori. U mnogome ekonomija zavisi od ovih država posebno kada je turizam u pitanju. Ovo je neka vrsta potrebe da se zategnu odnosi koji su bez potrebe zategnuti. Da li zbog izbora u Crnoj Gori koji će biti u septembru ili oktobru... Vjerovatno je vlasti potrebno još zaoštravanja", istakao je Katić.

On je rekao da je Herceg Novi grad koji je uvijek širom otvorenih ruku dočekao turiste iz Srbije, BiH, Republike Srpske...

"Za Herceg Novi se kaže da je drugi Beograd na moru, u tom smislu sam i pozvao ljude da ne nasijedaju na provokacije nego da ponovo dođu. Ovde je veliki broj ljudi, vikendaša i onih koji imaju svoje apartmane, vikendice. Već je puno ljudi ovdje, ne bi ovo trebalo da poremeti te odnose koje imamo sa braćom u Srbiji i BiH", rekao je on. 

Katić je istakao i da ne razumije kako su crnogorski studenti organizovanim letovima otišli za Srbiju koja za razliku od Crne Gore nije "corona free", dok sa druge strane državljanima Srbije nije dozvoljeno da uđu u Crnu Goru.

Govoreći o ovogodišnjoj sezoni Katić je rekao da turiste iz regiona očekuje najviše tokom jula i avgusta, dok će kasnije u septembru i oktobru imati turiste iz Rusije i zapadne Evrope.

"Mi smo dali preporuku hotelijerima i privatnim izdavaocima, ugostiteljima da smanje cijene 30 odsto u odnosu na prethodne godine. Napravljeni su paket aranžmani, smanjuju se cijene i biće značajno pristupačnije nego prethodnih godina što je za očekivati", zaključio je Katić i dodao da je prethodne godine ubjedljivo najveći broj stranih sezonskih radnika bio upravo iz Srbije i BiH.

Komentari (8)

POŠALJI KOMENTAR

Goran

@DRAGAN -Mora da su Katići stara Novljanska familija sa tradicijom.

bajo

Niko ih ne razdvaja . Ali zapamti i Berane i HN su drzavi Crnoj Gori . I sve najvitalnije odluke se donose u Podgorici a ne u Beogradu . I tako ce biti dok dišete . A i kasnije ..

Miljan

Nije on nikakav gradonacelnik no preśednik opstine. A sta rade crvenokravatasi pod plastom “demokrate” i od koga su sastavljeni to je svima jasno. Sve bivsi poČetnici. Ovaj je izgleda zaboravio da su izbori sad bas u Srbiji. Da li je moguce da mozes biti preśednik opstine a da si protiv Drzave,pa ovo je cudo jedno,ovo niđe na svijetu nema.