8 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 9°

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Rakočević: Nedopustivo puštanje na slobodu Luke Vojvodića

Politika

Comments 7

Rakočević: Nedopustivo puštanje na slobodu Luke Vojvodića

Autor: Jelena Grbović

  • Viber

Poslanik DPS-a Nikola Rakočević kazao je u Skupštini da je nedopustivo to što je osamnaestogodišnji Luka Vojvodić, osumnjičen da je uništio mermernu ploču na spomeniku na Ravnom lazu u Piperima, pušten da se brani sa slobode.

"To nije samo krivično djelo već anticivilizacijsko djelo koje udara u temelje države Crne Gore i cijelog savremenog svijeta. Nedopustivo je da se državni službenici u ovom slučaju odnose tako prema počniocima ovog krivičnog djela. Rušenje antifašističkih spomenika nije ništa drugo nego fašizam. Najavljujemo da će poslanički klubovi vladajuće koalicije formirati pravni tim koji će raditi na tome da se izmejne i dopune sva zakonska rješenja koja će ubuduće ovakve odluke preduprijediti i učiniti ih nemogućim", kazao je Rakočević.

Poslanik DF-a Slaven Radunović, kazao je u Skupštini, da mu je porodica mladića kazala je on bio u policiji prisiljen da prizna izvršenje djela.

“Kažu da je on šamaran u policiji i da je nad njim vršena psihička tortura da prizna da je to uradio. Ja ću iz ovih stopa otići do tog momka i njegove porodice, koja kaže da nema ni mogućnosti ni sredstava da se sa ovim bori. Ako je ovaj momak ovo uradio neka odgovara najstrože po zakonu, da mi je sin rođeni ”, naveo je Radunović.

Nezavisni poslanik Aleksandar Damjanović je takođe apelovao da se do kraja rasvijetli nedjelo u Piperima i pozvao direktora Uprave policije Veselina Veljovića da ispita navode da je neki policijski inspektor šamarao lice okrivljeno za ovo krivično djelo.

Komentari (7)

POŠALJI KOMENTAR

tamoneko

Bravo gospodine Rakocevicu! Ispitati rad sudije i tuzioca jer je oicigledno da su stali u zastitu ovog bolesnog fasiste. Novinari pokrenite peticiju da se kazne svi.

Simbad

Ima 18 godina. Normalno je da se brani sa slobode. Iskorisceno i zapostavljeno dijete. Kojem hormoni rade u pogresnom smjeru. Ako se sad od njega napravi kriminalac, a ne proba se sa resocijalizacijom - nikad srece od njega. A da bas sa 18 godina dobije dozivotni biljeg - mnogo je.

montenegrin

Trebali su mu još platit i ljetovanje.