25 °

max 31 ° / min 19 °

Nedjelja

20.09.

31° / 19°

Ponedjeljak

21.09.

31° / 19°

Utorak

22.09.

27° / 21°

Srijeda

23.09.

23° / 22°

Četvrtak

24.09.

26° / 21°

Petak

25.09.

26° / 22°

Subota

26.09.

26° / 21°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Da li su slučajno dvije stranke, koje idu stopama Bjelaša, izabrale bijelu boju kao zaštitni znak?

Politika

Comments 5

Autor: Antena M

  • Viber

Da li su slučajno dvije stranke, koje idu stopama Bjelaša, izabrale bijelu boju kao zaštitni znak?

Sjajni tekstovi koje na svom fb profilu objavljuje Vukašin Perović, zahvaljujući i prenošenju na našem portalu, postali su izuzetno popularni. Obično nam ih šalju Vukašinovi prijatelji na fb uz molbu da ih objavimo.

A mi to i danas rado činimo.

Njegovu objavu prenosimo u cjelosti:

Da li su slučajno dvije stranke, koje idu stopama Bjelaša, izabrale bijelu boju kao zaštitni znak? Povezuje li ih još nešto sa onima, koji su 1918-e ugasili Crnu Goru? Tada su Bjelaši izmišljali afere za vlast: "izdaja, korupcija, sramni ugovori".

Znalo se da su Bjelaši filijale srpskih političkih partija, podržavali su ih popovi u Crnoj Gori koje je vrbovala Srbija, borili su se za “Crnu Goru, ali ne onakvu kakva je bila, nego za pravu”… A kad su uz pomoć srpskih bajoneta završili posao, prvo su zabranili povratak u Crnu Goru svima koji su bili u logorima, zatvorima, izbjeglištvu. Vladali su: oganj, sila, smrt, teror, glad i bolest. Neki bi rekli da neke stranke poslije 100 godina imaju iste ideje.

Isti je gazda, ista priča, ista strategija, isti cilj. I onako podsvjesno, osvanuše u bijelom. Uz njih je stala i koalicija “Crno na bijelo”, sastavljena uglavnom od Crnogoraca. Dritanovo crno, nadoveza se na četničko bijelo. Da zatamni poruku koju Bjelaši šalju. Shvatili smo poruku i sve nam je jasno. Iako ste premazani svim bojama, patriotska i slobodna Crna Gora je spremna da vas postavi tamo đe vam je mjesto.

Komentari (5)

POŠALJI KOMENTAR

Fahro

Sta reci o stranci ili buljuku strancica koje su uglavnom zadnjih 4 godine primale platu za nerad, populizam, klerofasizam, negiranja drzave i njenih simbola? Sta reci, previse su pokazali!! Ukratko ljudska bruka (za one koji se smatraju ljudima!!!