10 °

max 19 ° / min 9 °

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

22° / 13°

Srijeda

01.05.

19° / 14°

Četvrtak

02.05.

19° / 12°

Petak

03.05.

15° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Crna Gora se ne može mijenjati sa antievropskim snagama

Politika

Comments 0

Crna Gora se ne može mijenjati sa antievropskim snagama

Izvor: Mina

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Crna Gora se ne može mijenjati sa antievropskim i antizapadnim snagama, nacionalizmom iz devedesetih godina i praksom da se crkva miješa u politiku okupljajući političare i dajući im smjernice za političko djelovanje, ocijenjeno je iz Socijaldemokratske partije (SDP).

Kandidat za poslanika na listi „SDP - JAKA CRNA GORA“, Ivan Vujović, smatra da su Crnoj Gori potrebne korjenite promjene, jer je loša vlast osiromašila, unazadila i zaustavila na evropskom putu, ali taj proces promjena moraju da vode građanske, progresivne i državotvorne snage, a ne oni koji pale NATO zastave i koji od države žele da naprave jednovjersku i jednonacionalnu državu.

“Crna Gora se ne može mijenjati sa antievropskim i antizapadnim snagama, nacionalizmom iz devedesetih godina i praksom da se crkva miješa u politiku okupljajući političare i dajući im smjernice za političko djelovanje“, ocijenio je Vujović.

Prema njegovim riječima, politika negiranja države, u kojem god obliku da se ona ispoljavala - ekspertskom ili nekom drugom, koja želi da mijenja njen građanski i prozapadni karakter, duboko je štetna za Crnu Goru.

“SDP - Jaka Crna Gora neće nikome dozvoliti da nas, pod izgovorom borbe protiv evidentno loše i poharne vlasti, vrati u prošlost i uništi ili obesmisli sva strateška dostignuća koja smo postigli”, rekao je Vujović.

On je naveo da je ključni cilj SDP-a da završe pregovore sa Evropskom unijom do kraja 2024.godine.

“Zato lista SDP - Jaka Crna Gora u našim evropskim partnerima vidi ključnog tj. strateškog saveznika i partnera u procesu uspostavljanja jasne evropske i reformske politike za naredni četvorogodišnji period”, dodao je Vujović.

Put u Evropu i demokratiju, kako je rekao, nikako ne ide zajedno sa politikom kleronacionalizma, revizijom naše antifašisitčke prošlosti i rušenjem građanskog koncepta države.

“Kao što, naravno, ne ide zajedno ni sa vladajućom endemskom korupcijom, nepravdom i tajkunskom poharom onoga što su stvorile generacije prije nas”, kazao je Vujović.

Prema njegovim riječima, SDP, kao i uvijek, vodi samostalnu, državotvornu i reformsku politiku.

“Drugi su se mijenjali a naša magistrala je ostala ista - vrjednosno i politički potvrđena u ove tri decenije na pravoj strani istorije”, poručio je Vujović.

On je ukazao da u SDP ne vodi nijedan centar moći – ni medijski, ni tajkunski, ni crkveni niti neki van granica Crne Gore.

“Ćutati nećemo na bezakonje vlasti, zbog čega smo i izašli iz takve vlasti ali ni na nacionalizam i klerikalizam koji se želi nametnuti kao paradigma opozicione politike”, poručio je Vujović.

On je rekao da vjeruje da građani imaju lak izbor 30. avgusta.

“Jak SDP znači jaku Crnu Goru. Jaka Crna Gora je Crna Gora lišena korupcije i pohare ali i Crna Gora o kojoj će se odlučivati u Podgorici i na Cetinju a ne sa beogradskih kanabea. Crna Gora je uvijek bila i biće nasjigurnija i najjača sa SDP-om i na politici SDP-a”, zaključio je Vujović.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR