14 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Srijeda

01.05.

22° / 13°

Četvrtak

02.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
DPS: Spremni smo da bezuslovno podržimo svaku vladu koja slijedi ključne vrijednosti i ostvaruje nacionalne interese CG

Izvor: DPS

Politika

Comments 8

DPS: Spremni smo da bezuslovno podržimo svaku vladu koja slijedi ključne vrijednosti i ostvaruje nacionalne interese CG

Autor: Antena M

  • Viber
Održana sjednica Glavnog odbora DPS-a.

Glavni odbor Demokratske partije socijalista na današnjoj sjednici, kojoj je predsjedavao predsjednik Milo Đukanović, razmatrao je rezultate parlamentarnih izbora održanih 30. avgusta.

"Konstatovano je da svi u Crnoj Gori imamo razloga za zadovoljstvo zbog demokratske atmosfere u kojoj je protekao izborni dan, i da je DPS, kao što našoj partiji i dolikuje, pokazao zavidan nivo političke kulture svojim odnosom prema izbornim rezultatima, što se po prvi put dešava u našoj zemlji", navode iz DPS-a. 

Ocijenjeno je da je Demokratska partija socijalista i dalje ubjedljivo najjača politička snaga u Crnoj Gori.

"Međutim, polazeći od okolnosti da ne možemo formirati poslaničku većinu a time i novu vladu s dosadašnjim koalicionim partnerima, izborni rezultat predstavlja neuspjeh.

Uprkos tome, naša partija i svi pojedinci koji su učestvovali u kreiranju državne politike u prethodnim decenijama mogu biti ponosni na ono što su ključne vrijednosti koje smo ostvarili: izgradnja građanske države i multietničkog demokratskog društva, poštovanje antifašističkih tekovina i trasiranje evropskog puta zemlje.

Kao vodeća državotvorna partija, DPS je spremna da bezuslovno podrži svaku vladu koja će nastaviti da razvija ove vrijednosti i ostvaruje nacionalne interese Crne Gore", zaključeno je na sjednici Glavnog odbora.

Zaključeno je takođe da se naredne sedmice krene sa detaljnom analizom izbornih rezultata u svim opštinskim organizacijama, od nivoa mjesnih odbora, koja će biti razmotrena od nadležnih organa partije, dodaju iz DPS-a. 

Komentari (8)

POŠALJI KOMENTAR

Johnny

Ipak treba priznati da se Markovicev pristup, povladjivanja Srbima, pokazao kao pogresan pa i poguban

Njegoš

@Kako ne Gospoda su za tvoje četnike i izdajice, a niko nije priznao poraz, priznati su rezultati izbora, a rezultati kažu da je DPS najjača partija u CG i najvećom podrškom građana, a tvoji vječiti gubitnici nijesu priznavali rezultate nijednih jedino tamo đe su pobijedili, čudo su priznali i ove.

Roko

DPS ako ne moze formirati sopstvenu vladu treba ponuditi URA da formira ekspertsku vladu (ne mora iz DPS-a i ne smije biti iz opozicije), a da ih DPS podrzi bezuslovno. Ako Dritan URA to odbije, onda nema sumnje da govorimo o novom Rahmanu Morini i Sejdi Bajramovicu u jednom.