3 °

max 4 ° / min -2 °

Ponedjeljak

18.01.

4° / -2°

Utorak

19.01.

6° / -2°

Srijeda

20.01.

6° / 1°

Četvrtak

21.01.

9° / 6°

Petak

22.01.

12° / 8°

Subota

23.01.

11° / 8°

Nedjelja

24.01.

9° / 7°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Bečić i Đin: Odnose sa Kinom produbiti u interesu građana

Politika

Comments 2

Izvor: Mina

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Bečić i Đin: Odnose sa Kinom produbiti u interesu građana

Podrška građana na proteklim parlamentarnim izborima obavezuje na rad u punom kapacitetu, poručio je predsjednik Skupštine Aleksa Bečić, dodajući da će se uzajamni odnosi Crne Gore Kine produbljivati u najboljem interesu građana.

On je, kako je saopšteno iz Skupštine, razgovarao sa ambasadorom Kine u Crnoj Gori, Liu Đinom.

Bečić je rekao da je zadovoljan tradicionalno dobrim i prijateljskim odnosima dvije države, koji se nadograđuju kroz Mehanizam 17+1 i Inicijativu Pojas i put i istakao punu podršku politici „jedne Kine“.

On je zahvalio na podršci Kinu borbi protiv epidemije COVID 19 i naglasio odlučujuću ulogu Skupštine u donošenju važnih kadrovskih odluka, kao i izazovima države u borbi sa pandemijom.

Bečić naglasio je da će Skupština Crne Gore, sa neposredno izabranim predstavnicima, biti neophodna pokretačka promjena i da će pružiti puni doprinos da u atmosferi dijaloga i konstruktivne razmjene argumenata istinski budu zastupljeni interesi svih društvenih grupa i građana.

„Crna Gora nastaviće da radi na jačanju evropskog i evroatlantskog puta, kao i na unaprjeđenju tradicionalnih prijateljstava, a Kina je svakako jedno od njih“, zaključio je Bečić

Sagovornici su konstatovali da saradnja na nivou grupa prijateljstva može pomoći u nadogradnji razvoja crnogorsko-kineskih odnosa, sa naglaskom na razmjeni roba, ljudi i kapitala što će doprinijeti daljem obostranom interesu.

Na sastanku su analizirane aktivnosti aktuelnih projekata u Crnoj Gori u kojima participiraju kineske kompanije, a takođe su razmatrani potencijali Crne Gore i prilike za investicije i poslovanje.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

violeta

bogami moras da pitas Dritana sa kim ces, on vam je glavni, on upravlja sa vama kako cete i sta cete

Daka

Ova vijest je od esencijalnog značaja za razvoj Crne Gore kao društva!!! A do ovog trenutka, imala je 0 komentara. Kina je budućnost, a dobro je da to i Predsjednik Parlamenta prepoznaje.