14 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

14° / 8°

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 7°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
DPS Tivat: Intoniranje himne cijena za podršku odbornika SDP-a, Tivat se vraća  u rane devedesete

Politika

Comments 2

DPS Tivat: Intoniranje himne cijena za podršku odbornika SDP-a, Tivat se vraća u rane devedesete

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Druga redovna sjednica Skupštine opštine Tivat započeta je danas državnom himnom, čijem su intoniranju prisustvovali svi odbornici Skupštine. Iako ovoga puta himnu nije trebalo intonirati, jer se to radi na prvoj – konstitutivnoj sjednici, vjerovatno je ovo bila cijena koju su odbornici liste "Narod pobjeđuje" morali platiti odborniku SDP na račun podrške za razrješenje predsjednika Kusovca i izbor gospodina Komnenovića za predsjednika Opštine, saopšteno je iz tivatskog DPS-a.

"Na dnevnom redu današnje sjednice bile su Odluke o imenovanjima radnih tijela, prijedlog Odluke o razrješenju dosadašnjeg predsjednika Opštine Siniše Kusovca, kao i za izbor novog predsjednika opštine, Odluka o imenovanju v.d. sekretara Skupštine i Izborne komisije. I pored izričitog zahtjeva kluba odbornika DPS da se sve tačke dnevnog reda, koje se tiču izbora, razrješenja i imenovanja, uklone sa dnevnog reda, jer su nezakonite i neustavne, odbornička većina se o takvom zahtjevu oglušila i time na samom početku demonstrirala namjeru da sprovodi pravno nasilje", navode iz DPS-a Tivat.

Kako tvrde, stupanjem na snagu Odluka o imenovanju radnih tijela, prije svega Odbora za izbor i imenovanja i Odbora za Statut i propise, danom donošenja, suprotno Ustavu, Zakonu i Statutu, dovodi se u pitanje zakonitost i ustavnost  svih odluka koje su danas bile na dnevnom redu Skupštine.

"Kada je riječ o prijedlogu za razrješenje predsjednika Opštine Siniše Kusovca, pored već prethodno navedene generalne primjedbe, on je sadržao čitav niz i formalnih i materijalnih nedostataka kada je u pitanju pravni osnov za njegovo podnošenje, nedostatka dokaza za bilo koju izrečenu konstataciju koja bi trebalo da bude razlog za razrješenje predsjednika Opšine. Na ovaj način nova odbornička većina pokazuje da već sada svjesno krši zakone naše države, ignorišući upućene zahtjeve odbornika Kluba DPS da to ne rade.

Želja da što prije sjednu u fotelje očigledno je veća od poštovanja zakonskih propisa države Crne Gore. Žurba da se smijeni dosadašnja vlast jača je od legitimiteta pojedinih odluka, sa jasnim ciljem da se što prije pošalje u zaborav vlast zaslužna za izgradnju imidža Tivta koji danas posjeduje u regionu i svijetu. Pokušavajući da ospore pojedine donešene odluke DPS-a, na taj način negiraju dostignuti stepen razvoja i prosperitet Tivta - nesporan i vidljiv na svakom koraku", piše u saopštenju.

Tokom sjednice, u više navrata, od nekoliko odbornika građanske liste "Narod pobjeđuje", kako tvrde iz DPS-a, u već viđenom maniru i na vrlo neprimjeren način,  potencirala se podjela građana Tivta “na one koje su došli u Tivat i one koji su odavde”.

"Nažalost, kada se ovako nešto naglašava od nazovi građanske liste “Narod pobjeđuje”, Tivat, koji zahvaljujući upravo dugotrajnoj vlasti DPS krasi međunacionalna i međuvjerska tolerancija, vraća se u rane devedesete godine. U prilog tome govori i nedavna izjava novoizabranog predsjednika Opštine, kada je decidno kazao da će “jedan Hrvat preuzeti jednu od dvije ključne funkcije, a jedan Srbin jednu od tri ključne funkcije lokalne samouprave”.

Demokratskoj partiji socijalista nije nikada, niti će biti ikada, važno ko je koje vjere, u kojoj se crkvi moli i da li se uopšte moli, da li je rođeni Bokelj ili dolazi sa sjevera Crne Gore. Demokratskoj partiji socijalista će uvijek biti važno da li se podržava proevropski put Crne Gore i Tivta, da li  je neko pošten i obavlja li svoj posao profesionalno i u skladu sa Zakonima i Ustavom Crne Gore. Stojeći na ovim temeljnim principima, DPS je vodila prethodnu lokalnu samoupravu, donoseći odluke koje su bile, prije svega, u skladu sa Zakonom, i u interesu građana koji su joj davali povjerenje posljednjih 24 godine", piše u saopštenju tivatskog DPS-a.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

CG1

SDP- zakrpa neprijateljima naše CG. Zato će te nestat sa političke scene CG. Primiće vas, vulin, selaković, dačić, brnabić i vučkolizac...

Vk

Insrumental himne - kao da je olimpijada.