4 °

max 8 ° / min 1 °

Petak

15.01.

8° / 1°

Subota

16.01.

3° / -2°

Nedjelja

17.01.

2° / -3°

Ponedjeljak

18.01.

3° / -5°

Utorak

19.01.

7° / -5°

Srijeda

20.01.

6° / -2°

Četvrtak

21.01.

8° / 2°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Perović: Medojević preuzima anti-crkveni manir od svojih protivnika

Politika

Comments 3

Autor: Antena M

  • Viber

Perović: Medojević preuzima anti-crkveni manir od svojih protivnika

Rektor cetinjske Bogoslovije Gojko Perović, u odgovoru predsjedniku Pokreta za promjene Nebojši Medojeviću, kaže kako on ne vrši nikakvu opstrukciju niti bilo kakvu drugu aktivnost na putu formiranja vlade, niti ga bilo ko na tu temu konsultuje, niti mu je to na kraj pameti da radi.

Poručuje kako nakon izbora, crkvu sve manje treba prepoznavati kao inspiraciju za političke diskusije, a posebno kao motiv za politikantske optužbe i propagandne naslove.

“U tom smislu najmanje sam očekivao da će jedan od predstavnika pobjedničke koalicije, na neki način preuzeti manir napada na crkvu od odlazeće vlasti. Stiče se utisak da Medojević, sa neosnovanim optužbama, neutemeljenim ocjenama i ničim izazvanim pretpostavkama na račun crkve a ovog puta i mene lično, čini baš to – preuzima anti-crkveni manir od svojih dojučerašnjih političkih protivnika. Tim prije, što je sadržaj njegovih napada na crkvu u određenim djelovima skoro pa identičan sa aktuelnom anti-novinarskom i anti-crkvenom kampanjom. Crkva se optužuje da „sastavlja Vladu“- bez i jednog jedinog argumenta ili dokaza, iako je više puta javno saopšteno da crkva ne nalazi nikakav svoj interes u postupku sastavljanja Vlade, niti u tim temama vidi svoje mjesto, niti je zainteresovana za izgradnju političke scene i međusobne stranačke odnose i dogovore”, kazao je Perović.

Dodaje kako ovo saopštava iz osjećaja odgovornosti prema javnosti koja je ponovo zasuta neistinama o ulozi crkve, pri čemu, dodaje, izražava i poseban senzibilitet u odnosu na ljude koji su glasali za listu na kojoj je izabran i Medojević.

“Dakle, pop Gojko Perović ne vrši nikakvu opstrukciju niti bilo kakvu drugu aktivnost na putu formiranja vlade, niti ga bilo ko na tu temu konsultuje, niti mu je to na kraj pameti da radi. Ni njemu, ni bilo kom drugom sveštenom licu iz SPC. Ko bi to, od sveštenika radio – ne bi radio po Božijem blagoslovu ni po Božijoj nauci. Kao što nije po Božijem, da neko, poput g. Medojevića, iznosi javno ovakve besmislene i nedokazane optužbe. Hajde da gradimo Crnu Goru tako da u njoj svak radi svoj posao, a da nam javno izgovorena riječ bude obavezujuća svetinja a ne stvar za jednokratnu upotrebu“, poručio je Perović.

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

Evidence

Peroviću imao si od koga naučiti kako se laže. No ti si veći lažov od tvojeg pukovnika, ako se to može biti. Kažeš da crkva ne sastavlja vladu, a što je bilo na sastanku opozicije sa Ristom u Ostrogu. Jesi li ti to zaboravio ili se praviš lud? Prefarban si pope svim bojama i zato si najopasniji.

HNovi

Perovicu je li bogougodno kad pop bezocno laze kako sto laze vecina popova pa i sam mitropolit i vladike SPC organizacije? Svaka vasa propovjed i javno iznesen stav obiluje malicioznim lazima i uvredama prema svima koji vam ne pripadaju ili vam ne vjeruju! Pravoslavlje je vama paravan al providan!

Michel

Sram te i stid bilo pope Peroviću! Kao dokaz da je ipak do SPC, a ne do odlazeće (DPS) ili dolazeće (PZP) vlasti, govore i istupi svih slobodnomislećih ljudi u CG, kao i u regionu. U SPC nema NIŠTA hrišćansko, zar je potrebno pojašnjavati. Vi ste sekta bogohulnika koje čeka 9 krug...