10 °

max 12 ° / min 10 °

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

15° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 11°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Đeljošaj: Nacionalne partije treba da sarađuju sa Vladom

Politika

Comments 3

Đeljošaj: Nacionalne partije treba da sarađuju sa Vladom

Autor: Antena M

  • Viber

Nosilac "Albanske liste" Nik Đeljošaj kazao je da smatra da nacionalne partije ne treba kroz čvrsto opoziciono djelovanje da predstavljaju narod već treba da sarađuju sa Vladom.

"Albanska lista je dobila ogromnu podršku Albanaca za realizaciju političke platforme koju smo im predstavili. Mišljenja smo da, nacionalne partije ne trebaju i nemaju orjentaciju, da kroz čvrsto opoziciono djelovanje predstavljaju svoj narod već trebaju da sarađuju sa vladom, koja je izabrana voljom naroda na demokratskim i fer izborima.  Albanska lista, je zastupajući svoj narod razgovarala sa mandatarom, iza kojeg stoji većina poslanika izabranih od strane naroda u Skupštini Crne Gore, dakle 41 poslanik. Kao odgovorni političari, pred našim biračima predstavili smo program, i predložili mandataru da osnovne odrednice našeg programa budu dio programa nove vlade.

Na takav način, tvrdi Đeljošaj, ponašaju se oni koji poštuju svoje birače.

"Mandatar me je obavjestio da su naši zahtjevi prihvatljivi da budu dio programa vlade, modifikovani u skladu sa Ustavom Crne Gore i relevantnim zakonima. Uz naše predloge, u Crnoj Gori, nivo demokratije može biti samo nivo više.  Prihvatanje naših predloga, ne znači da ćemo i participirati u vladi, ali naša je obaveza da se izborimo da programske odrednice, koje zastupamo, budu prihvaćene od nove većine a ne da se ponašamo neodgovorno i ostavljamo naše zahtjeve na čekanju i naš narod na cjedilu!

Za nas je najvažnije da će principi utvrđeni našom političkom platformom, koju smo predstavili biračima, biti dio programa nove vlade.  U ovom trenutku, uopšte nije važno da li ćemo imati kadrovska rješenja u vladi, međutim ono što je najvažnije jeste činjenica da smo navedeno ostvarili dijalogom, a dijalog je jedini mogući način saradnje. Prihvatanjem dijaloga, mi smo poslali poruku biračima da nastavljamo da ih odgovorno zastupamo i tražimo, za njih same, unapređenje, prije svega u ekonomskom pogledu", naveo je Đeljošaj.

Albanska lista je, kako je naveo, ozbiljan i odgovoran politički subjekt, "nije ničija prćija i neće biti, jer mi odgovaramo biračima koji u kontinuitetu biraju nas, odgovaramo našem narodu i imamo obavezu da unaprijedimo život naših sunarodnika i svih građana Crne Gore."

"Stremimo ka tome da napravimo razliku u odnosu na većinu političkih subjekata, jer mi imamo programske zahtjeve koji predstavljaju postulate koji se ne dovode u pitanje, a ne kadrovska rješenja koja odgovaraju pojedincima. Cilj je zajedništvo i dobra reprezentativnost interesa našeg naroda. Predstavnici Albanske liste, su ostvareni ljudi koji su u svojim profesijama uspješni, a politikom se nije lako baviti jer ona uvijek podrazumijeva dozu požrtvovanja ali želja je da damo doprinos ravnopravnosti svih građana Crne Gore i ekonomskom razvoju države.

Predstavnici Albanske liste svakoga gledaju u oči, naročito svakome ko želi pošteno da sarađuje.  Saradnja je naša mogućnost i naša odluka, nikome ništa ne dugujemo osim našim biračima koji su nas podržali da ostvarimo program. Nijedan član naše liste nije dobio nekretnine, bespovratne kredite, nije zloupotrijebio funkciju i nikad nije imao nijednu aferu ili sumnju u nezakonit rad. Ovako planiramo i ubuduće raditi, pošteno zbog nas, naših porodica i našeg naroda čiji smo predstavnici", zaključio je Đeljošaj.

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

bs

i bosnjaci za razliku od djeljosaja smo jasno rekli svojim predstavnicima da necemu u vladu sa posrbicama ...neka pita on svoje birace sad sta misle o njegovom postupku

Jasno

Ukratko: Albanski narod vapi za saradnjom sa cetnicima.

Meta Su Crnogorci

Velikosrbima je meta drzava Crna Gora i crnogorski narod. Manjinama ce ponuditi sve osim sprecavanja konkretnih koraka na asimilaciji crnogorskog naroda i razdrzavljenju Crne Gore, sto neke kao sto je ovaj Djeljosaj, mnogo ne interesuje jer po njegovom kratkovidom misljenju ne pogadja Albance