11 °

max 13 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

13° / 8°

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

11° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 7°

Utorak

23.04.

12° / 11°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
R. Marojević uči: U CG Crnogorci, Hrvati i Bošnjaci niti su postojali, niti postoje, niti mogu postojati, a Srbi i Šiptari postoje

Politika

Tag Video
Comments 48

R. Marojević uči: U CG Crnogorci, Hrvati i Bošnjaci niti su postojali, niti postoje, niti mogu postojati, a Srbi i Šiptari postoje

Autor: Antena M

  • Viber

Blagodareći vjernim čitaocima dobili smo video zapis sa tribine u Srpskoj kući (plava sala), tokom koje je dr Radmilo Marojević, gospodin sa poprečnom kravatom, saopštio svoj nalaz da se Crnogorci, Bošnjaci i Hrvati koji žive u Crnoj Gori lažno predstavljaju tim nacionalnim imenima, koristeći lokalnu geografsku ili uvezenu identitetsku odrednicu. Za dr Radmila "nacionalno oprdijeljeni" su Srbi i, kako on kaže, Šiptari. 

Crnogorskoj javnosti dr Radmilo nije nepoznat, niti su novi njegovi stavovi. On je jedan od živih klasika velikosrpstva i, sa leptir mašnom ili bez nje, svoju nakaradnu ideologiju propovijeda decenijama, sa svih pozicija koje zaskoči ili mu ih serviraju. A, takvih prigoda dr Radmilo imao je i ima - mašala!

Nešto stariji pamte ga kao radikalskog dekana Filološkog fakulteta u Beogradu. Bio je, bije ga glas, lake ruke u davanju otkaza po ideološkoj osnovi. 

Profesor je na jednom privatnom univerzitetu u Podgorici i rado viđen gost u CANU. Knjige mu štampa CID, a i Srpska radikalna stranka. Priređivač je, po ocjeni eksperata, ali pravih, najskarednijega izdanja Gorskog vijenca, u kojem je čak i spisak lica prebačen na kraj knjige.

Dr Radmilo Marojević bio je na prdizbornom skupu koalicije "Za budućnost Crne Gore", u Nikšiću tik uz aktuelnog mandatara Zdravka Krivokapića.

Uz malo ironije, a imajući u vidu izbor kandidata za ministre, moglo bi se zaključiti da je gospodin Krivokapić mnogo otporniji na koronavirus, nego na velikosrpski šovinizam.

A, cinici će reći - ako se, ne dao Bog, dr Vesna Bratić pokoleba, dr Radmilo Marojević čekao kao zapeta puška - bolji od originala za ministra 4 u 1 "manastirstva".

Vaistinu, utješno je znati da će građansko ustrojstvo Crne Gore, te Ustavom zagarantovana prava manjinskih naroda i u novoj Vladi imati ko da brani. Dr Bratić ili dr Marojević na isto nam dođe, jer - "princio je isti, sve su ostalo nijanse".   

Uostalom, pogledajte i vjerujte svojim ušima:

Komentari (48)

POŠALJI KOMENTAR

mne.de

Eto ispade da u Crnoj Gori zive samo srbi cisto srpska zemlja, cistija od srbije, da nisu srbi iz crne gore naselili podrucije danasnje srbije pa se zato i zove Srbija po srbima iz crne gore sto doselise i naselise?

Bajče

Metaforično ! Naidje neki Crnogorac i obambati Marojevica sa sve leptir mašnom . I privedu ga u policiju i ode ne sud . Da li čovjek moze da odgovara za ucinjeno djelo . Da li Maroje moze da tuzi nekog ko ne postoji . Zamislite razgovor u sudnici . Maroje : g-dine sudija ovaj covjek me umlatio ko magarca . Sudija pita : Ako ste vi sto bijete profesore . Optuzeni : ja nijesam mogao da ga umlatim jer ja ne postojim. Kviz pitanje - kako presuditi osobi koja ne postoji ???

Bajče

Popis je bio o vjeri a ne nacionalnom opredjeljenju . Opet Crnosrbin uzima svoje najjače oruzje - Laž.