8 °

max 19 ° / min 8 °

Subota

27.04.

19° / 8°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

22° / 13°

Srijeda

01.05.

17° / 14°

Četvrtak

02.05.

16° / 12°

Petak

03.05.

17° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
PKS: Patriotska Crna Gora nikad neće zaboraviti poltronsko ponašanje političara

Politika

Comments 1

PKS: Patriotska Crna Gora nikad neće zaboraviti poltronsko ponašanje političara

Autor: Antena M

  • Viber

Patriotsko komitski savez konstatuje žalosnu činjenicu da mandatar za sastav nove Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić poštuje sve preporuke Vlade Srbije koje se tiču javnog zdravlja, dok sa prezirom i indignacijom odbacuje te iste preporuke u državi, na čijem čelu pretenduje da bude.

Prije samo 15-tak dana mandatar je, koristeći zajedničku kašiku u cetinjskom manastiru, bez ikakve zaštite i distance, prisustvovao sahrani mitropolita Amfilohija, da bi juče u Beogradu, skušeno, sa bar metar daljine i maskom na licu, poklonio se srpskom patrijarhu.

“Iako ubrzano ostaje bez saradnika, jer ih se svih odrekao, mandatar je još jednom pokazao da mu ni do crnogorskog javnog mjenja nije ni stalo; sigurni smo da se nije poklonio ni jednoj žrtvi korona virusa u Crnoj Gori, u kojoj je, nakon sahrane, na koju je, kako sam reče, virus preležao na nogama, oboljelo više od 7000 ljudi! Neka to stoji na savjesti i njega, njegovih partijskih saboraca, dijela zdravstvenog osoblja i  svještenika SPC, koji, vidimo i u Beogradu, ne “brenuju” zdravstvene preporuke, nego kao na traci, guraju onu kašiku i mladim i starim i sirotoj djeci, bez trunke ustezanja ili razmišljanja što to čine, dok im vrhovni poglavar leži mrtav upravo od istog virusa. Brisanje stakla asepsolom, doprinosi ovom tužnom teatru apsurda, u kojem živimo”, navodi PKS..

U isto vrijeme, dodaju, u nekoliko gradova u Crnoj Gori, u kojima je opozicija na vlasti, prošao je dan žalosti za patrijarhom tuđe države i tuđe crkve.

“Koji nije birao riječi pogrde na sve crnogorsko; koji je, nedavno, kazao da su “sve svetinje u Crnoj Gori srpske svetinje“, da su ih “podizali sveti Nemanjići i oni koji su sledili rod i kulturu Nemanjića”te da pošto “sve pripada Srpskoj pravoslavnoj crkvi,  moramo se boriti da to i tako ostane”. Slijedeći ovu velikosrpsku, izanđalu i netačnu formulaciju, a pokušavajući da “dokažu” da su veći Srbi od “svih Srba u svim svjetovima”, paralelnim i realnim, gradonačelnici pretvaraju ove gradove u “gradove žalosti”, rugajući se tako i tradiciji, i kulturi i multietničkom skladu”, navode u PKS.

Za kraj imaju jasnu poruku.

“Za one koji “preteču” ovo zlo vrijeme, njihovo političko ponašanje ostaće upamćeno kao vrh poltronstva i udvorništva, koje im patriotska Crna Gora nikad neće zaboraviti”, poručuje PKS.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Andjela

Hvala vam za hrabrost za budjenje ljudi, hvala omladini koja ce ocuvati sve sto je crnogorsko, evo vise ne smijemo reci da smo crnogorci, prekrajaju nam istoriju i posrbljavaju,bruke i sramote da cine sto oce ,korotuju tudje i svojom voljom namecu dane zalosti! Ko im daje za pravo ,slugama tudjim!