11 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 8°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vlahović: Varhelji svojim izjavama duboko podriva objektivnost EU politike prema Zapadnom Balkanu

Politika

Comments 20

Vlahović: Varhelji svojim izjavama duboko podriva objektivnost EU politike prema Zapadnom Balkanu

Izvor: autonomija.info

Autor: Antena M

  • Viber

Ambasador Crne Gore u Vatikanu, bivši ministar spoljnih poslova Crne Gore Miodrag Vlahović kritikovao je večeras evropskog komesara za proširenje Olivera Varheljija i rekao da on svojim izjavama o međusobnim protjerivanjima ambasadora između Crne Gore i Srbije “kompromituje i duboko podriva” ozbiljnost i objektivnost politike EU prema Zapadnom Balkanu.

“Gospodine Varhelji, uz dužno poštovanje, vaša blatantna (očigledno pogrešna) izjava kompromituje i duboko podriva pretpostavljenu ozbiljnost i objektivnost politike EU na Zapadnom Balkanu”, napisao je Vlahović na Tviteru, kao komentar na prethodni tvit Olivera Varheljija.

Ocijenio je da je Varhelji ili “neobaviješten” ili je njegova pozicija rezultat interesa koji se protive osnovnim evropskim vrijednostima i principima.

Oliver Varhelji je prethodno na Tviteru pozdravio odluku Vlade Srbije da povuče odluku o protjerivanju crnogorskog ambasadora iz Srbije i pozvao Crnu Goru da učini isto.

“Poštovanje dobrosusjedskih odnosa i regionalna saradnja temelj su temelja EU proširenja i pridruživanja i procesa stabilizacije”, napisao je Varhelji.

Crnogorsko Ministarstvo spoljnih poslova donijelo je juče odluku da ambasadora Srbije u Podgorici Vladimira Božovića proglasi personom non grata.

Ministarstvo je prije odluke o protjerivanju, u više navrata opomenulo Božovića da se ponaša nediplomatski i da daje izjave koje zadiru u unutrašnje stvari Crne Gore i da o osjetljivim istorijskim temama daje pristrasne sudove.

Isto veče Srbije je donijela odluku da uskrati gostoprimstvo ambasadoru Crne Gore Tarzanu Miloševiću u znak reciprociteta. Vlada Srbije je večeras tu odluku povukla.

Komentari (20)

POŠALJI KOMENTAR

Nikac

Tako treba samo naprijed na sve njihove poruke koje nijesu Demokracke trebalo bi svi da odgovore,evo vidim LP,SDP,BS BRAVO

@@@@

@Montenegrin izdali smo mi sami sebe i ako ocekujemo nesto od Verheljija pogibosmo.Dakle Verheljijevi nadredjeni su ogromnom sukobu sa Evropom i blokirali su buzet jer nece da vezu demokratiju sa finansijama..Orban je sve suprotno EU i mi moramo sami da se izborimo sa problemom bez ocekivanja neke v

Bravo Mićo

Bravo Mićo, Novo evropejce stalno treba vraćati na fabrička podešavanja. Zaboravili su šta piše u njihovim osnivačkim i svim drugim aktima ili nijesu ni pročitali mnogi od njih kao gosp Varhelji a ovo mu nije prvo izlijetanje iz evropskih šina. Moramo svakoga po prstima kad ne zbori istinu!!!