15 °

max 15 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

15° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 14°

Srijeda

01.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
(RE)KAPITULACIJA

Politika

Comments 6

(RE)KAPITULACIJA

Autor: Antena M

  • Viber

Piše: Bivši predsjednik Liberalnog saveza Crne Gore Miodrag Živković (preuzeto sa profila Živkovića sa društvene mreže Fejsbuk)

Izborom Vlade juče u parlamentu, složena je i posljednja kockica u mozaiku naših burnih post-izbornih dešavanja.

To je svakako pravi trenutak da izvršimo rekapitulaciju onoga što smo dobili. Krenimo redom.

VLADA

Dobili smo Vladu koju najbolje opisuju brojni negativni epiteti: crkvena - teokratska - klerikalna - amaterska - pripravnička - eksperimentalna - nepovjerenja - nestabilna - oročena, dominantno jednonacionalna, jednovjerska, hegemonistička, okupatorska, šovinistička, anticrnogorska, velikosrpska, svetosavska ...

Obilje kritičkih epiteta najubjedljivije govore da nijesmo dobili Vladu, kakvu jedino zaslužuje ova zemlja - građansku, antifašističku, svih vjera i svih nacija.

DPS

Koliko god to nekima bilo čudno i neobično, ali DPS se mnogo bolje snalazi u opoziciji nego u vlasti i nadasve ga je prijatnije i korektnije posmatrati u ovoj, svakako zasluženoj ulozi. Za očekivati je da će opoziciono čistilište blagotvorno djelovati na ovu stranku i da će joj pomoći da prevaziđe brojne slabosti, kojih se nikada nije mogla riješiti, boraveći u vlasti.

D. FRONT

Oni su najveći gubitnici ovih izbora jer su im crkva i "Vijesti" ukrali pobjedu ispred nosa i smjestili ih u poseban karantin, dok se vlast dijelila. Za očekivati je da će veoma brzo posegnuti za osvetom i rušenjem vlasti, ali prethodno za to moraju obezbijediti blagoslov svog biračkog tijela. Ne treba zaboraviti da za takav naum imaju i svoje vjerne prijatelje koji sa zadovoljstvom i iz obilja razloga, takav posao mogu uraditi za njih.

DEMOKRATE

Imaju dobru političku poziciju i mole boga da ovakvo stanje potraje, jer se utješno i dobro snalaze u osvojenom parlamentu, gradeći imidž pomiritelja. Bez većih i ozbiljnijih talasanja očekuju izbore, kad god se dese u uvjerenju da će očuvati stabilnost i eventualno jačati.

URA

Oni su uz pomoć svojih mentora odabrali put bez povratka. Ubjeđujući nas dugo u svoje plemenite namjere i spokoj, zaboravili su da je i "put do pakla popločan najboljim namjerama".

Manjim političkim faktorima moramo poželjeti da što bolje razumiju ovo vrijeme i da se snađu u novonastalim okolnostima.

I da naslov ove objave ne bi doživjeli pesimističkim, moramo shvatiti da ovo jesu ružna i tužna vremena, ali svi koji vole ovu zemlju, dobro znaju da poslije njih, najljepše sunce sija.

Komentari (6)

POŠALJI KOMENTAR

Montenegrina

Neko reče da se dogadjaji ponavljaju svakih 100 godina.Sve više liči na istinu,obzirom da je okupacija Crne Gore 1918 od Srbije bila prije što godina i evo opet!Samo mi ne naučismo kako da odbranimo našu domovinu...Juče je ponovljena podgorička skupstina

Pijanista

Zasto ne reci da je DF ultradesnicarska organizacija? Dodje da kaze, Tito vrati se, sve ti je oprosteno!

ivica

Bjelasi uzeli vlast bez borbe.Zelenasi moraju makar uzet pola CG ovako ne ide da Svetosavci drze Sveto Cetinje.Pihhh Milo Britva.