20 °

max 20 ° / min 12 °

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

21° / 12°

Srijeda

08.05.

23° / 14°

Četvrtak

09.05.

20° / 15°

Petak

10.05.

22° / 14°

Subota

11.05.

21° / 12°

Nedjelja

12.05.

20° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Rusi ogorčeni: Nova Vlada CG obmanula – zadržala antiruske sankcije i Zapad joj ostaje prioritet

Politika

Tag Gallery
Comments 5

Rusi ogorčeni: Nova Vlada CG obmanula – zadržala antiruske sankcije i Zapad joj ostaje prioritet

Autor: Antena M

  • Viber

Priredio: Vladimir Jovanović

Pobjednička koalicija formirala je Vladu, ali se plaši da promijeni prozapadni vektor razvoja zemlje, ostavljajući istovjetne takve momente koje je postavio prethodni režim, poput priznavanja nezavisnosti Kosova, članstva u NATO-u i perspektive za članstvo u Evropskoj uniji (EU) – piše danas ruski „Политнавигатор”.

No, kao najznačajnije, portal navodi da su na snazi ostale „antiruske sankcije”.

Crna Gora se prije par godina pridružila odluci EU o uvođenju ograničenih sankcija protiv Rusije i pojedinaca u Ukrajini. Rusija je pod sankcijama od 2014. godine, kada je EU optužila Kremlj da je ugrozio teritorijalnu cjelovitost Ukrajine. 

„Prvi signal o tome koliko bi se nova Vlada Crne Gore mogla odreći svojih principa u nespremnosti da pokvari odnose s Zapadom bila je činjenica da lideri crnogorskih Srba – Andrija Mandić, Milan Knežević, Nebojša Medojević – nijesu pozvani u vladu”, piše „Политнавигатор”.

Najveće ruske agencije razočarano citiraju intervju ministra vanjskih poslova Đorđa Radulovića u kojem je saopštio da Crna Gora ostaje na prozapadnom kursu. 

Ruski portal, „АПН Северо-Запад”, ne bez cinizma uz novu Vladu Crne Gore stavlja pod navodnike odrednicu – „proruska”.

U izvještaju „’Proruska’ Vlada Crne Gore nastaviće put prozapadne”, navodi se: 

„Novi režim naravno želi ruske investicije, koje su se smanjile nakon nevolja nekih investitora (posebno Olega Deripaske, koji je istisnut iz fabrike aluminijuma u Podgorici). Stoga Kremlju na svaki mogući način ukazuju ljubaznost, pa čak i dogovaraju simbolične akcije, poput postavljanja biste maršala Georgija Žukova u Beranama. To ’viševektorsko’ pakovanje prethodne politike obećava dobre dividende!”

 

 

 

 

 

 

Komentari (5)

POŠALJI KOMENTAR

delboj

@MIKI Tacno, takticko nadmudrivanje. Imaju strpljenja jer, znaju da u ovom trenutku nemaju vecinu za totalni zaokret. Zato ce strpljivo da "njeguju" Dritana dok ga ne odbace. Uzeli su stoga, prosvjetu i kulturu, crkvu planiraju da betoniraju kao Srbijansku... i lagano rovare.

MIKI

OVO JE SVE FOLIRANJE,NE PADAJTE NA OVE FORE NEGO BRANITE CRNU GORU CRNOGORCI. MORATE USTATI SVI DO POSLEDNJEG I NE DATI KLERONACISTIMA DA VAM ODUZMU SVETINJE,NACIONALNI IDENTITET,I NA KRAJU DRZAVU. DA JE VJECNA!!!

CG1

Nego što, fotelja je fotelja. Što se tiče njihovih glasača,lako će ih slagati, kao što su ih slagali da Crnogorske Svetinje njesu Crnogorske, šta to dokazuje, da je većina njih nepismena i da ne zna svoju istoriju, jadno. Sad će im rej da su rusi na zapadu i nema problema, oni, njihovi glasači nikad nijesu razmišljali svojom glavom i povjerovaće da ih je rukoljub snagom vjere tamo smjestio, hahaha piiiiiii za navijek!