9 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ko je štetan, ambasadori ili apostoli?

Politika

Tag Gallery
Comments 19

Ko je štetan, ambasadori ili apostoli?

Autor: Antena M

  • Viber

Crnogorski ambasadori dobili su direktivu ministra vanjskih poslova da se, s kartom u jednom pravcu, zapute u Podgoricu. Tu će ih 18. januara šef diplomatije Đorđe Radulović, kako se očekuje, pobliže upoznati sa sudbinom koju im je namijenio. U ovom trenutku čini se izvjesnim da će barem sedmoro njih prijevremeno okončati mandat, pošto su premijer Krivokapić i ministar Radulović njihov rad ocijenili štetnim po državu!?

Nezvaničan status, ne trna, nego stabla u apostolskim očima imaju, prije svih, ambasador pri Svetoj Stolici Miodrag Vlahović i njegov kolega u Pekingu Darko Pajović. No, šta su kriteriji po kojima premijer Krivokapić i ministar Radulović mjere korist/štetu za Crnu Goru, odnosno loš/dobar rad ambasadora? Na to pitanje crnogorska javnost sa zanimanjem iščekuje konkretne odgovore. 

Dok ih ne dobije, evo činjenica koje nimalo ne idu u prilog ocjeni resornog ministra i predsjednika Vlade.

Politika

Vlahović odlikovan ordenom pape Pia IX

19.06.2020. 07:21

Miodrag Vlahović jedan je od devet ambasadora pri Svetoj stolici koji je ljetos odlikovan ordenom pape Pia IX. O kvalitetu rada Vlahovića u Vatikanu govore i posjete najviših državnih zvaničnika Svetoj Stolici: predsjednik Đukanović sastao se sa Papom 2018., a premijer Marković u novembru 2019. godine. U istorijskoj posjeti Crnoj Gori boravio je 2018. državni sekretar Svete Stolice, kardinal Pjetro Parolin.

O statusu Miodraga Vlahovića u državi domaćinu nek posvjedoči činjenica da su ga u posljednjih nekoliko sedmica primili upravo kardinal Parolin i šef diplomatije Pol Galager! Dakle, nakon Pape, dvojica najmoćnijih ljudi u Vatikanu!

I to povodom koji, izgleda, Sveta Stolica više cijeni nego Crna Gora - izlaska prvog toma "Monumenta Montenegrina Vaticana". 

Na fotografijama ispod vidite Ambasadu Crne Gore u Kini, pretvorenu u magacin za tone humanitarne pomoći našoj zemlji. Čovjek bi pomislio da je ambasador Darko Pajović radio i nešto korisno za državu koju predstavlja? Ili treba slijediti logiku premijera i ne vjerovati nasloženim paketima, nego letećim planinama?

Dakako, niti su svi naši ambasadori radili kako treba, niti su Vlahović i Pajović jedini koji jesu. I koji su, po svemu što znamo, zavrijedili poštovanje u zemljama u kojima službuju. Ne rodne ravnopravnosti radi, nego stoga što je istina, pomenimo i Veru Kuliš koja je dostojno predstavljala Crnu Goru u Njemačkoj. Nije malo onih koji vjeruju da bi novi ambasador Crne Gore u Berlinu mogao biti primijenjeni pop Mirko Vuletić, poznati podvižnik u predstavljanju svoje domovine kao carstva kriminala i korupcije. 

Na žalost, ni najbolji ambasadori ne mogu sakriti od svijeta da se crnogorsko Ministarstvo vanjskih poslova pretvorilo u karikaturu ozbiljne diplomatije. Niti mogu imati valjan odgovor na logično pitanje: a šta ste vi, to, štetno po interese vaše države radili (?), kad i ako, u skladu sa dobrim diplomatskim običajima, budu primljeni u oproštajnu posjetu? 

Ko zna, možda će im Đorđe Radulović 18. januara saopštiti tačan odgovor na to pretpostavljeno pitanje?

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Komentari (19)

POŠALJI KOMENTAR

Senad

@drago1 O kojoj POLOVINI govorite.Dok nisu krenule SRAMNE LITIJE u organitaciji BG i SPC i u kojima su učestvovali slični ovim Trampovim POBUNJENICIMA koji su prije nekoliko dana JURIŠALI na Američki Kongres a koji ne znaju ništa o Zakonu zbog kojeg su LITIJALI građani Crne gore se NISU DIJELILI.

Vmnk

@Željko I. Čudno da su Vuletića odabrali kad se zna njihovo mišljenje o ljudima njegoveorijentacije.Vjerovatno je presudno njegovo loše mišljenje o Crnoj Gori.

Andro

Sadasnja vlada nije tu ni radi pomirenja ni radi napretka no da bi sluzila okupatorskoj SPC i uvodila CG u svetosavski 'srpski svet' Upozoravalo se na to i prije izbora od Decembra-Januara i pocetka litija. Sve bi to bio dio puta CG na zapad da nije biko interesa prevarantske URA i med mafije