8 °

max 10 ° / min 8 °

Nedjelja

24.01.

10° / 8°

Ponedjeljak

25.01.

10° / 8°

Utorak

26.01.

8° / 2°

Srijeda

27.01.

6° / 0°

Četvrtak

28.01.

8° / 1°

Petak

29.01.

8° / 5°

Subota

30.01.

8° / 2°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Radulović u Bundestagu: Informisao sagovornike o pozivu Krivokapića Đukanoviću i Bečiću

Politika

Comments 2

Izvor: Mina

Autor: Antena M

  • Viber

Radulović u Bundestagu: Informisao sagovornike o pozivu Krivokapića Đukanoviću i Bečiću

Sadržajni odnosi Podgorice i Berlina izuzetno su značajni za evropski put Crne Gore, koji je jedan od ključnih postulata spoljnopolitičkog operedjeljenja države, kazao je ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović.

Iz Ministarstva vanjskih poslova saopšteno je da se Radulović, tokom prvog dana posjete Njemačkoj, sastao sa predsjedavajućim Parlamentarne grupe za Jugoistočnu Evropu u Bundestagu Josipom Juratovićem i ostalim članovima te grupe.

Radulović je istakao da su susreti sa njemačkim zvaničnicima jasan signal vanjskopolitičkog opredjeljenja nove Vlade, imajući u vidu da je to ujedno i prva organizovana posjeta nakon stupanja na dužnost šefa crnogorske diplomatije.

“Naglasio je da su sadržajni odnosi Podgorice i Berlina izuzetno značajni za naš evropski put, koji predstavlja jedan od ključnih postulata našeg vanjskopolitičkog operedjeljenja”, kaže se u saopštenju.

Radulović je poručio da dijalog na visokom nivou i intenzivna saradnja na svim poljima mora ostati glavno obilježje odnosa između Crne Gore i Njemačke.

On je, kako je saopšteno iz Ministarstva, detaljno upoznao sagovornike sa trenutnim političkim procesima u Crnoj Gori.

“Informisao je o pozivu koji je predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić uputio predsjednicima države i Skupštine, Milu Đukanoviću i Aleksi Bečiću, u cilju prevazilaženja blokade funkcionisanja sistema koja karakteriše trenutnu crnogorsku političku zbilju”, dodaje se u saopštenju.

Juratović je, zajedno sa svojim kolegama, poručio da Crnoj Gori predstoji zahtjevan period u kojem će imati snažnu podršku Njemačke u svim oblastima značajnim za proces pregovora sa Evropskom unijom (EU).

On je, kako je saopšteno, ukazao na značaj dijaloga između različitih nosilaca vlasti i istakao da EU, suprotno vjerovanjima mnogih, u svoju porodicu neće primiti stabilokratije, već samo i isključivo zrele demokratije.

Juratović je čestitao Raduloviću na novoj funkciji i potvrdio snažnu podršku Njemačke evropskim aspiracijama Crne Gore, ocjenjujući da su kvalitetne reforme ključ daljeg napretka i društvenog razvoja.

“Sastanak je bio prilika da Radulović sa sagovornicima razmijeni mišljenja o aktuelnim pitanjima koja se tiču trenutne političke situacije u Crnoj Gori”, zaključuje se u saopštenju.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Deni

Crna Gora je na putu za EU. Prvi stop Srpski Svet.

Djurovučinić

Mogu mislit što je sve "preskočio" da im raportira. Posebno to što jedno pričaju drugo rade. Tako je bilo i sa dijelom stare vlasti pa nijesmo zatvorili poglavlja za prijem u EU. Brzo će se to ukapirat i ovđe. No ako nadjača desnica u EU,kakvi su trendovi,sve će se aminovat novoj vlasti.