5 °

max 12 ° / min 4 °

Ponedjeljak

08.03.

12° / 4°

Utorak

09.03.

12° / 7°

Srijeda

10.03.

12° / 3°

Četvrtak

11.03.

14° / 0°

Petak

12.03.

15° / 4°

Subota

13.03.

16° / 7°

Nedjelja

14.03.

17° / 7°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Joković o izboru Brđanina: Bićemo uzdržani, niko nas nije konsultovao

Izvor: skupstina.me; Vladimir Joković

Politika

Comments 1

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Joković o izboru Brđanina: Bićemo uzdržani, niko nas nije konsultovao

Komentarišući naimenovanje Zorana Brđanina za vršioca dužnosti direktora Uprave policije, lider Socijalističke narodne partije Vladimir Joković za Antenu M najavljuje da će njegova stranka u Skupštini biti uzdržana.

"Mi u vezi sa izborom direktora policije apsolutno nijesmo konsultovani, niti od premijera Zdravka Krivokapića niti od ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića. Nemamo ni protiv jednog kandidata ništa. Međutim, ako nijesmo konsultovani oko izbora i ako ne poznajemo one koje bi eventualno mi trebalo da glasamo, nećemo preuzeti da snosimo odgovornost, pa oni koji su to predložili vjerujem da će izglasati. Mi u SNP-u ćemo biti uzdržani, ne ulazeći u detalje da li je Brđanin kompetentan i da li ispunjava sve uslove, nego su ovdje u pitanju principi da konsultacija nije bilo", kazao je Joković.

Dragan Ivanović iz SNP-a će u skupštinskom Odboru za bezbjednost, dakle, biti uzdržan, a u ovoj partiji, navodi Joković, ostavljaju mogućnost da Brđanin za šest mjeseci pokaže da li može odgovoriti svim izazovima.

Jokovića smo pitali da li bi nesaglasje oko izbora direktora policije moglo uzdrmati Vladu, što su poruke koje stižu iz DF-a. 

Što se tiče njegove partije, kaže, Vlada nije ugrožena. Ipak, napominje: 

"Ovakva situacija se skoro nigdje i nikad u Evropi nije desila, da partija koja ima preko 50 ili 60 odsto učešća u izbornoj pobjedi nad DPS-om nema skoro nikakvo učešće u vlasti. Mi nećemo uticati na bilo kakvu mogućnost obaranja Vlade, sve dok postoji i promil mogućnosti da bi se DPS mogla vratiti na vlast. Obećali smo da prvih 200 dana o Vladi nećemo govoriti ni pozitivno ni negativno, pustićemo Vladu, a nakon isteka tog perioda daćemo svoj sud", rekao je Joković.

Koalicija "Za budućnost Crne Gore" nedavno je saopštila da neće podržati prijedlog ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića u vezi sa izborom direktora policije, te da premijer Krivokapić treba da poništi konkurs. Od tog saopštenja ogradili su se Ujedinjena Crna Gora i Prava Crna Gora. 

Jokovića smo pitali i da li je SNP konsultovana oko saopštenja.

"Konsultovani smo. Bilo je pitanje da li smo saglasni sa predloženim kandidatima, jer je bio širi spisak kandidata za direktora policije. Mi smo isto rekli da nijesmo konsultovani i da negdje mi nijesmo za one koji su radili u tim institucijama za vrijeme prošle vlasti", kaže Joković.

Zaključuje da je jasno da su potrebne korjenite promjene u policiji i da će pratiti rad Brđanina.

Brđanin je inače dosadašnji rukovodilac Odjeljenja za analitiku i unapređenje rada policije.

Ranije je bio načelnik Centra bezbjednosti Kotor i savjetnik ministra unutrašnjih poslova Gorana Danilovića u prelaznoj Vladi 2016.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Šćepan

Joković bi najviše volio da postave Vulina i da mu stalno salutira, a on bi mu bio savjetnik za granicu i područje između graničnih prijelaza, jer taj dio sjajno poznaje... Nijesu samo cigari išli tuda, neki su prebacivali i patike...isto je dobra zarada! Volimo te Crna Goro!