14 °

max 14 ° / min 7 °

Petak

26.04.

14° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 14°

Srijeda

01.05.

21° / 14°

Četvrtak

02.05.

17° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
LP pozvao lidere opozicije na hitan sastanak

Politika

Comments 0

LP pozvao lidere opozicije na hitan sastanak

Izvor: Mina

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Liberalna partija pozvala je lidere svih opozicionih, državotvornih partija, na vanredni sastanak povodom aktuelne političke i društvene situacije u Crnoj Gori.

Iz LP su apel posebno uputili Demokratskoj partiji socijalista, kao najjačoj partiji opozicije koja bi, kako su naveli, trebalo da bude i domaćin takvog hitnog susreta proevropskog bloka.

Iz te partije su kazali da je potrebno dogovoriti i usaglasiti naredne korake parlamentarne opozicije "u teškim danima pred nama".

"Urušavaju se temelji suverenosti i stabilnosti Crne Gore, kao i sve osnovne vrijednosti i principi stečeni i postignuti u posljednjih 15 godina, od obnove nezavisnosti Crne Gore”, navodi se u saopštenju.

Iz LP-a su kazali da je narod danas uspio, u Podgorici i drugim gradovima, "da izvrši pritisak i sa dnevnog reda Vlade skine nakaradnu Odluku o uslovima za sticanje crnogorskog državljanstva kojom bi se potpuno promijenila nacionalna struktura stanovništva".

“No, plašimo se da je to samo kratak predah u ovoj borbi, a da se agonija Crne Gore nastavlja. Zato narod ne smijemo prepustiti samom sebi, moramo podržati ovakvu jasnu volju građana”, navodi se u saopštenju.

Iz LP-a su kazali da moraju biti podrška u daljoj borbi za očuvanje građanske države i demokratskih principa za koje se narod bori na ulici.

“Kako nemamo nikakvih iluzija da bi predsjednik Skupštine (Aleksa) Bečić mogao sazvati sjednicu Skupštine, koja je u redovnom zasijedanju, kako bi javnost čula istinu i argumente povodom ovih događanja i skrivenih pokušaja Vlade, zahtijevamo hitan sastanak svih partnera u opoziciji”, zaključuje se u saopštenju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR