19 °

max 25 ° / min 15 °

Subota

18.05.

25° / 15°

Nedjelja

19.05.

25° / 18°

Ponedjeljak

20.05.

26° / 17°

Utorak

21.05.

26° / 17°

Srijeda

22.05.

21° / 15°

Četvrtak

23.05.

23° / 14°

Petak

24.05.

25° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Zašto su Spajić i Milatović odsjeli u super luksuznom hotelu Esplanade u Zagrebu?

Izvor: flickr.com

Politika

Tag Gallery
Comments 29

Zašto su Spajić i Milatović odsjeli u super luksuznom hotelu Esplanade u Zagrebu?

Autor: Antena M

  • Viber

Prilikom nedavne posjete Hrvatskoj, ministri Jakov Milatović i Milojko Spajić, prema informacijama Antene M, odsjeli su nekoliko dana u luksuznom hotelu Esplanade u Zagrebu.

U Esplanadi, tvrdi naš izvor, nijesu odsjeli samo ministri, nego i svi članovi crnogorske delegacije, koja je brojila, prema našim saznjanjima desetak članova. Troškove njihovog boravka u Zagrebu platila je Vlada Crne Gore.

Antena M se prije dva dana obratila Ministarstvu finansija i socijalnog staranja i Ministarstvu ekonomskog razvoja radi provjere ovih saznanja, no, uprkos Zakonu o slobodnom pristupu informacijama, odgovore (još) nijesmo dobili.

Ustaljena je diplomatska praksa da političari toga ranga prilikom zvanične posjete Hrvatskoj odsijedaju u hotelu Dubrovnik ili u hotelu Westin. Ti, takođe prestižni, hoteli izbor su većine stranih zvaničnika koji posjećuju Zagreb, a razlozi su brojni, u prvom redu bezbjednosni.

Poređenja radi, noćenje za jednu osobu u hotelu Esplanade košta minimum 126 eura, dok je cijena noćenja u hotelima Dubrovnik, odnosno Westin u standardnoj jednokrevetnoj sobi 86, odnosno 85 eura. 

Vjerujemo da je za ovu priliku nepotrebna, ali nesumnjivo jeste zanimljiva informacija - predsjednički apartman u hotelu Esplanade košta 1499 eura za noć. 

.

.

Pitali smo, dakle, ministarstva na čijem su čelu Milatović i Spajić zašto je prilikom posjete Zagrebu odlučeno da delegacija bude smještena u značajno skupljem i luksuznijem hotelu, umjesto u jeftinijem, ali takođe komfornom hotelu Dubrovnik ili Westin, koji su, ponovimo, redovan izbor drugih zvaničnika koji posjećuju Glavni grad Hrvatske.

Pitali smo koliko je članova delegacije i koliko dana boravilo u hotelu Esplanade, te koliko je koštao zajednički račun i zašto je baš taj hotel bio njihov izbor.

Odgovore čekamo. 

Komentari (29)

POŠALJI KOMENTAR

Matko

Spajicu treba teretana! Ajde bree kako ste sotnicavi. To su bilderi- sa popovskim likom.

Miso

Spajic hoce da ukine socijalu ocito n'a sebi ne stedi

PRIMAVERA

@Bajo , Istina. Provincijalci na N-tu !