15 °

max 23 ° / min 13 °

Utorak

18.05.

23° / 13°

Srijeda

19.05.

23° / 12°

Četvrtak

20.05.

19° / 14°

Petak

21.05.

22° / 11°

Subota

22.05.

22° / 11°

Nedjelja

23.05.

23° / 13°

Ponedjeljak

24.05.

23° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
MUP: Vladimir Božović  kao građanin može slobodno da se kreće Crnom Gorom

Politika

Comments 25

MUP: Vladimir Božović kao građanin može slobodno da se kreće Crnom Gorom

Autor: Antena M

  • Viber

Ambasador Vladimir Božović kao građanin, sa ličnim dokumentima, ima pravo da uđe u Crnu Goru i slobodno se kreće, saopšteno je Anteni M iz Ministarstva unutrašnjih poslova. Podsjetimo, Božović je krajem novembra proglašen za personu non grata u Croj Gori, a ovoga vikenda boravio je u Podgorici i Nikšiću, bez ikakvih problema?!

U nastavku naša pitanja i odgovori Ministarstva unutrašnjih poslova.

Antena M: Vlada CG proglasila je 28. novembra tadašnjeg ambasadora Srbije u Crnoj Gori Vladimira Božovića za personu non grata. Odluka je nedvosmislena, Božović je nepoželjna persona, dakle ličnost, a ne samo nepoželjan u funkciji ambasadora. Kako je, kao takav, ambasador Božović mogao da uđe u Crnu Goru i slobodno se kreće po našoj državi?

MUP: Ambasador Vladimir Božović kao građanin, sa ličnim dokumentima, ima pravo da uđe u Crnu Goru i slobodno se kreće. To ne bi bilo moguće sa diplomatskim pasošem, jer je, kao što ste i sami naveli, kao ambasador Srbije proglašen za personu non grata. I Bečka konvencija, u članu 9. navodi da država kod koje se akredituje može da obavijesti državu iz koje dolazi ambasador da je šef ili ma koji član diplomatskog osoblja misije persona non grata, odnosno da je neprihvatljiv. Dakle, ne kao fizičko lice, odnosno građanin Srbije. 

Antena M : Ako je posrijedi propust graničnih službi, da li će nesavjesni službenici biti procesuirani? Kako je moguće da policija nije intervenisala ni nakon što su mediji objelodanili Božovićevo prisustvo na teritoriji Crne Gore? Da li će, makar i sa zakašnjenjem, Božović biti protjeran sa teritorije naše države?

MUP: Nema propusta graničnih službi, niti je bilo potrebe za intervencijom policije, niti će gospodin Božović iz tih razloga biti protjeran iz Crne Gore.

Iz MUP-a napominju da bi u slučaju početka obavljanja dužnosti u Ambasadi, Božoviću bile oduzete isprave i svaka diplomatska identifikacija. 

 

Komentari (25)

POŠALJI KOMENTAR

DV

@Marina Pozdrav za vas i pohvala za iskaznu borbenost,trezvenost i neophodni optimizam u novonostaloj traumaticnoj situaciji po drzavu CG i njene savjesne građane i istinske patriote..ps/ne pridavajte paznju i energiju glupim tupim i iskrivljenim komentarima.

Partizan

@roki Ako definišemo "srpski svet" kao BEOGRADSKI PAŠALUK može ali ako ga definišemo kako ga zamišljaju "stvaraoci" tog fantomskog "sveta" onda ne može.MORAMO BITI PRECIZNI da to JADNI Božović ČETNIK ne shvati bukvalno...

Marina

@DV NECE SE IZVUC NI JEDAN VELEIZDAJNIK !!! DOBRO CE GA ZAPAMTITI OVE DANE !!!