16 °

max 16 ° / min 6 °

Subota

20.04.

16° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 8°

Utorak

23.04.

13° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 9°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Krivokapić se sastao sa Jeronimom: Vlada garant poštovanja osnovnih ljudskih prava i sloboda

Politika

Comments 0

Krivokapić se sastao sa Jeronimom: Vlada garant poštovanja osnovnih ljudskih prava i sloboda

Autor: Antena M

  • Viber

Predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić sastao se danas u Atini sa arhiepiskopom Atine i cijele Grčke Jeronimom, saopšteno je iz Vlade. 

U saopštenju se navodi da je premijer Krivokapić podsjetio Arhiepiskopa Jeronima da veliki dio građana Crne Gore danas proslavlja veliki praznik, Svetog Vasilija Ostroškog i da je srećan što tu radost danas dijeli i sa njim kao predstojateljem Grčke pravoslavne crkve.

"Predsjednik Vlade je njegovo blaženstvo arhiepiskopa Jeronima informisao o statusu vjerskih zajednica u Crnoj Gori i kazao da je Vlada Crne Gore opredijeljena da ostane garant poštovanja osnovnih ljudskih prava i sloboda, među kojima i prava na slobodu vjeroispovijesti.

On je podsjetio da je Skupština Crne Gore u januaru ove godine usvojila Zakon o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja o pravnom položaju vjerskih zajednica, kojim je unaprijeđena pravna sigurnost, uvažavajući pravni i istorijski kontinuitet tradicionalnih vjerskih zajednica u Crnoj Gori", saopšteno je iz Vlade. 

"Cilj Vlade kojom predsjedavam jeste da eliminiše negativnu praksu diskriminacije i nejednakosti, te da promoviše slobodu i suštinsku jednakost vjerskih zajednica u njihovom djelovanju", kazao je Krivokapić i dodao da će Vlada Crne Gore uskoro potpisati Temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom, kao najbrojnijom vjerskom zajednicom u Crnoj Gori.

Arhiepiskop Atine i cijele Grčke, Jeronim u svojoj dobrodošlici istakao je da je Crna Gora prelijepa zemlja i da je posebno radostan što je premijer Krivokapić danas u Atini, navode u saopštenju. 

"Vaša zemlja dala je ovom svijetu velike i značajne ličnosti, kako kroz istoriju tako i u današnjim vremenima, ličnosti koje su oživljavale, njegovale i čuvale pravoslavnu tradiciju. Želim da izrazim posebna osjećanja i bratsku ljubav koju grčki narod gaji prema vama i vašoj zemlji", istakao je Jeronim.

Kazao je da je u Grčkoj na djelu sjajna saradnja države i crkve i da je pritom Grčka član EU i da ga raduje što i Crna Gora ide tim putem.

"Crna Gora se sa pravom priprema da bude član EU i da se na takav način dinamično okrene ka budućnosti. Želim vam iz dubine svoga bića da uspješno obavite sve što ste planirali, da ostvarite značajan progres Vašem narodu i Vašoj državi. Smatram da sve što smo do sada pomenuli ima svoj pozitivan značaj i osnažuje naše odnose, odnose svih većinski pravoslavnih zemalja i da će pomoći u opštoj kolegijalnosti i bratskoj ljubavi", naglasio je Jeronim.

Sastanku premijera Krivokapića i Jeronima prisustvovali su i ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović i ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR