12 °

max 19 ° / min 11 °

Subota

04.05.

19° / 11°

Nedjelja

05.05.

21° / 12°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

21° / 13°

Srijeda

08.05.

23° / 14°

Četvrtak

09.05.

18° / 14°

Petak

10.05.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
OTKRIVAMO: Spajić branio Crnu Goru od pljačkaškog nasrtaja Vučićeve Patrijaršije Srbije

Politika

Tag Video
Comments 17

OTKRIVAMO: Spajić branio Crnu Goru od pljačkaškog nasrtaja Vučićeve Patrijaršije Srbije

Autor: Antena M

  • Viber

Piše: Vladimir Jovanović

Što se dešavalo sinoć u zdanju Patrijaršije u Beogradu?

Prema saznanjima „Antene M” – koja su provjerena kod više izvora – glavni „oficir za vezu” Patrijaršije Srbije koji je pripremao teren da Zdravko Krivokapić bude na brzinu doveden u Beograd i stavljen pred svršeni čin potpisivanja Temeljnoga ugovora je BOŽO MILONJIĆ, generalni sekretar Vlade. Milonjić je prethodno bio advokat, zastupnik i pokojnoga mitroplita Amfilohija Radovića. 

JOANIKIJE MIĆOVIĆ je juče bio na telefonskom on-lajnu sa Podgoricom, urgirajući da Krivokapić doputuje u Beograd. Mićoviću je izričito ALEKSANDAR VUČIĆ obećao da će dobiti čin mitropolita – uslov je da „odradi” Krivokapića, najprije da ga privoli da odmah potpiše Temeljni ugovor, a potom ga uz asistenciju DF-a u pogodnome trenutku sruši s vlasti. Mićović se juče opet vidio s Vučićem tokom ručka u Predśedništvu Srbije.

Skupa sa Krivokapićem, sinoć su u Beograd doputovali ministri finansija MILOJKO SPAJIĆ i ekonomskoga razvoja Jakov Milatović, te Ivan Šikmanović, Krivokapićev savjetnik za pravna pitanja. Oni su takođe prisustvovali razgovoru u Patrijaršiji.

Porfirije Perić, te još trojica episkopa, među njima i Mićović, pritiskali su Krivokapića da potpiše Temeljni ugovor, kojim se, između ostaloga, otvara put da sva crkvena pravoslavna imovina, koja je sada nominalno upisana na eparhije, crkvene opštine i druge entitete u Crnoj Gori, uključujući i onu koja se i dalje vodi na državu Crnu Goru, bude izravno prepisana na Srpsku pravoslavnu crkvu – Patrijaršiju u Beogradu.

Razgovor je potrajao preko dva sata, a bilo je povišenih tonova i za patrijaršijsko dostojanstvo neprimjerenih gestikulacija od strane Porfirija-Prla Perića koje su odražavale njegovo uvjerenje da je Krivokapić navodno neuračunljiv i-ili da je pod djejstvom alkohola.

Krivokapić je u nekoliko navrata izgledao „slomljen” i zamalo je pristajao da se upale TV kamere „Tanjuga”, pred kojima bi potpisao Temeljni ugovor.

No, tada bi, svaki put na scenu stupio ministar Milojko Spajić, koji je energično i precizno objašnjavao da bi takav Temeljni ugovor za državu Crnu Goru bio protivustavan i nezakonit.

Spajić je deklarisani SPC vjernik, no pod uticajem Atanasija Jevtića, episkopa koji je dvije godine bio u mirovini, a koji je Vučića smatrao za „Cincarina”, „bezbožnika”, „bezobraznika”, „laprdalo”, „kukavicu”, „izdajicu”…

Periću i srpskim vladikama je sinoć predočeno da će Temeljni ugovor biti sudski oboren, ali i da će izazvati krizu Vlade. Zvaničnici Crne Gore su tvrdili da URA neće biti spremna da na Vladi glasa za takav akt.

Prekidu mučnoga noćnoga razgovora u Patrijaršji Srbije je prethodila neprijatna stanka tišine, nakon koje je Krivokapić izjavio da jedan član njegove porodice ima zdravstveni problem, te se mora vratiti u Podgoricu. Time je sastanak okončan.

Sastanak su, doznajemo dalje, „sredstvima veze” uživo pratili episkop bački Irinej Bulović i episkop kruševački David Perović. Obojica se nezvanično pominju da će u narednome periodu imati snažne uloge na zbivanja unutar ogranka Crkve Srbije u Crnoj Gori.

Saopštenje Patrijaršije Srbije – u kojoj se Krivokapić indirektno okrivljuje za prevaru i izdaju SPC – napisao je u gluvo doba noći lično Irinej Bulović.

Kako smo ranije objavili, prisustvo sinoć u Beogradu ministra finansija Spajića i ekonomskoga razvoja Miltovića je potvrda da su glavni predmeti Temeljnoga ugovora zapravo SVOJINSKE I FINANSIJSKE KRIMINALNE ASPIRACIJE Crkve Srbije tj. Republike Srbije u Crnoj Gori.

U Beogradu vjeruju da će Temeljni ugovor, poslije nedavno „usvojenoga” Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o slobodi vjeroispovijesti, biti posljednja etapa za NAJVEĆU PLJAČKU Crne Gore – da Republika Srbija preko svoje Crkve otme ne samo vlasnička prava države Crne Gore nad našim pravoslavnim bogomoljama, nego otme i praktično čitavu novovjekovnu istoriju crnogorskoga naroda i naslijeđe autokefalne, nezavisne Crkve Petrovića-Njegoša.

Komentari (17)

POŠALJI KOMENTAR

Marina

@kako da ne PA TAKO JE !!!! JA STVARNO NE ZNAM DA LI JE MOGUCE DA JE OVAJ NAROD TOLIKO PLITKOUMAN???!!! KOLIKO SU NAS PUTA U ISTORIJI PREVARILI SRBI I NAVUKLI NA TANAK LED??!!! KAKO SU NAM ZAHVALILI ZA MOJKOVAC?OKUPACIJOM!! DOKLE CEMO VISE BITI BUDALE??!!!

Marina

@Orlov krš OVO JE JEDINI PRAVI KOMENTAR NA OVU OBMANU LAKOVJERNIH !!! STO MI CEKAMO ???DA NAM CETNICI SPASU BASTINU??? NA ULICE LJUDI !!! NE DAJMO OTIMACIMA NASU PROSLOST: ISTORIJI,I KULTURU,CRKVU,IDENTITET !!!!!!

Marina

@Predrag Malešić Pa zar zaista mislite da je u pitanju odbrana interesa CG??? Znaci li vam ista ovih pola godine i SVE sto su uradili kako bi unistili CG kad mozete tako da budete lakovjerni i povjerujete da su odjedanput postali cojstva i da stite interese zemlje koju otvoreno mrze???!!!