11 °

max 16 ° / min 10 °

Utorak

23.04.

16° / 10°

Srijeda

24.04.

15° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 11°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Demokrate Dačiću: Nama biste malo da držite lekcije, a vaši ministri i poslanici stojeći slušaju himnu Kosova

Politika

Comments 8

Demokrate Dačiću: Nama biste malo da držite lekcije, a vaši ministri i poslanici stojeći slušaju himnu Kosova

Autor: Antena M

  • Viber

Demokratska Crna Gora pozvala je predsjednika Skupštine Srbije Ivicu Dačića da sada, kada je dio koalicije koja ima apsolutnu većinu u srbijanskom parlamentu, ukinu Deklaraciju iz 2010, kojom se direktno priznaje da se u Srebrenici desio genocid.

U odgovoru Dačiću koji je juče lideru Demokrata i predsjedniku crnogorskog parlamenta poručio da je odgovoran za politiku i odluke koje izazivaju podjele, Demokrate navode da oni nijesu onaj za njih poželjni partner koji će "zategnuti uže" kad je to potrebno.

"Ali naša ispružena ruka ne znači podređen položaj, poslušništvo, niti odsustvo vida, sluha, pamćenja i zdrave logike, koji nam kazuju sledeće: Sjedite u Vladi Kosova, sjedite u Skupštini Kosova, vaši potpredsjednici, ministri i poslanici stojeći slušaju himnu Kosova i polažu zakletvu na Ustav Kosova, a nama biste malo da držite lekcije. Da bi se nekom držale lekcije, mora se imati moralnog osnova, a vi ga nemate. Da imate, držali biste ih Dodiku koji je otvoreno priznao genocid u Srebrenici", poručuju Demokrate.

Pitaju Dačića i da li je svjestan da na štetu ljudi iz Srbije i Crne Gore, jefitno i sebično, "stalno mutite i lažete da je bilo ko označio Srbiju i srpski narod kao genocidan".

"Zahvaljujući amandmanima Demokrata u Rezoluciji upravo suprotno piše: osuđuje pokušaje pripisivanja odgovornosti ili krivice srpskom, bošnjačkom, hrvatskom ili bilo kojem drugom narodu za genocid, zločine protiv čovječnosti ili druge zločine, jer odgovornost može biti isključivo individualna, a nijedan narod ne može biti označen kao genocidan ili zločinački. Ta laž je nešto što niste smjeli izjaviti. Vidite sad zašto ta priča neće moći, uvaženi gospodine Dačiću. I ostali", navode Demokrate u reagovanju.

Smatraju da Dačiča ne zanima istina, baš kao što ga, kako kažu, ne zanima dobrobit naroda u Srbiji i Crnoj Gori.

"Jer vi želite za sebe da otvorite sva međunaordna vrata, a nama da ih zatvorite i da nas maksimalno usporite u procesu oporavka ove zemlje, kako bi se vaš stari, oprobani i omiljeni 'plesni partner' vratio na vlast u Crnoj Gori. Malo ste se ovoga puta preigrali. Sve sto ste do sada uradili, bilo je na štetu bratskog naroda Srbije i Crne Gore. Svi ti pokušaji vještačkog izazivanja svađa i huškanja jednih ne druge ima samo jedan cilj: da na vlast vratite DPS sa kojim ste trgovali i gazdovali. E, pa to neće moći. Naletjeli ste na tvrd orah koji se ne da slomiti. Ako ste uspjeli da kupite pola stranaka u Crnoj Gori, već vidite ova partija nije na prodaju i neće biti ni pošlusnik Ivice Dačića, kao što nikad nije bila poslušnik vaših prijatelja iz Splendida. Ova stranka biće isključivo sluga narodu Crne Gore i nikom više", kažu Demokrate.

"Ali hajde da batalimo praznu priču: ovim putem pozivamo gospodina Dačića da sada, kada je dio koalicije koja ima apsolutnu većinu u Skupštini Srbije ukinu Deklaraciju koju su 2010. usvojili a koja precizira osudu zločina 'na način kako je to formulisao Međunarodni sud pravde u Hagu', što će reći - direktno priznavanje genocida. Ako ovo što radite nije samo i isključivo pritisak na novu crnogorsku vlast i destabilizaciju Crne Gore u korist DPS-a, izvolite uraditi predloženo. Ukoliko ne uradite, jasno ste ljudima Srbije i Crne Gore objasnili o čemu se radi", saopštile su Demokrate.

Komentari (8)

POŠALJI KOMENTAR

Snjeg

@Ljiljana Ovo je samo uvertira zvana bacanje prasine u oci .Predigra za potpisivanje temeljnog ugovora .

Marina

@HN Oni su samo jadni“prepisivači”Kopija Orvela u praksi iz Srbije i njegovih sužanja kojima je svaka druga rijec vec 10 godina,Djilas i njegova “krađa”619 miliona, a kojega ni poslije 10 godina diktature srpskog zvalavca nikako da uhapse iako je TOLIKI kriminalac!Crnogorskim “Vucicima”DPS je Đilas

Marina

@Ljiljana Ko ovo shvata drugacije nego sto ste Vi napisali ili je MNOGO glup ili MNOGO naivan,sto mu dođe na isto.