27 °

max 28 ° / min 17 °

Nedjelja

26.09.

28° / 17°

Ponedjeljak

27.09.

29° / 19°

Utorak

28.09.

28° / 18°

Srijeda

29.09.

26° / 17°

Četvrtak

30.09.

22° / 17°

Petak

01.10.

22° / 15°

Subota

02.10.

23° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
DPS Tivat: Nacionalistička provokacija multietničkog Tivta uz kršenje mjera

Politika

Tag Video
Comments 0

DPS Tivat: Nacionalistička provokacija multietničkog Tivta uz kršenje mjera

Autor: Antena M

  • Viber

Iz tivatskog DPS-a reagovali su na sinoćnja dešavanja u Tivtu.

"Sinoć je u Tivtu na Ljetnjoj pozornici održan dugo najavljivani događaj koji je reklamiran kao humanitarni koncert, a zapravo iza tog plemenitog naziva, sakrila se manifestacija sa nacionalističkom ikonografijom i istim takvim pjesmama, u kojoj je glavni govornik bio militantni pop SPC Mijajlo Backović.

Uz političke poruke i tonove "Veseli se srpski rode, veseli se do slobode", "Oj Kosovo, Kosovo", Beogradski sindikat, grupu poznatu po politički angažovanim pjesmama, kao ona "Dogodine u Prizrenu", koja bodri nacionaliste na nove pohode po uzoru na one koje smo gledali u Bosni i Hrvatskoj devedesetih, okupili su se mnogi, a među njima i predsjednik Opštine Budva Marko Carević, kao i visoki funkcioneri tivatske opštine", piše u saopštenju,

Kako navode iz DPS-a Tivat, u takvoj atmosferi, potpune euforije, u sred multietničkog Tivta, "pokušala se na jedan bizaran način veličati jedna nacija, i slaviti njena politička dominacija u ovom gradu".

"Učešće sveštenika SPC, dovoljan je bio znak ministarki Borovinić Bojović da zažmuri na očigledno grubo kršenje mjera. Jasno je da je događaj bio prst u oko svim onim ugostiteljima koji su morali zbog epidemijske situacije da zatvore svoje objekte.

Očekujemo da se o jučerašnjem događaju i njegovim porukama, izjasne svi konstituenti sadašnje vlasti, posebno SDP, koja bi trebalo da zastupa sve suprotno od onog što je jučerašnje klero-nacionalističko provociranje multietničkog primorskog grada, predstavljalo", navodi se u saopštenju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR