7 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 6°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

12° / 8°

Petak

26.04.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Oglasio se tivatski SDP povodom sinoćnjih dešavanja u tom gradu

Politika

Comments 13

Oglasio se tivatski SDP povodom sinoćnjih dešavanja u tom gradu

Autor: Antena M

  • Viber

Socijaldemokratska partija osuđuje nacionalističko ponašanje i poruke na koncertu sinoć u Tivtu, koji je najavljen kao humanitarni, a nažalost pretvorio se u slanje neprimjerenih poruka koje narušavaju multinacionalni sklad u Tivtu, saopšteno je iz tivatskog SDP-a.

"Spremnost na zloupotrebu čak i aktivnosti koje su trebale imati humanitarni karakter, nažalost pokazuje "humanost" svih koji stoje iza takvih aktivnosti ili su pristali na zloupotrebe kojima smo svjedočili.

Nacionalističke poruke i vrijeđanje svojih komšija ne može imati mjesto u opštini Tivat. Organizatori koncerta, koji su zloupotrijebili iskazano gostoprimstvo za najavljenu humanitarnu aktivnost, ubuduće ne bi trebalo da imaju priliku da koriste i zloupotrijebe opštinske prostore za ispoljavanje ovakvog djelovanja.

Građani Tivta jednako će osuditi i loše upravljanje prethodne vlasti ali i zloupotrebu i nacionalizam onih koji misle da se mogu sakriti iza humanitarnog koncerta", piše u saopštenju.

Kako tvrde iz tivatskog SDP-a, odobrenje za sinoćnji događaj dao je aktuelni direktor Centra za kulturu koji je kadar bivše DPS-SD vlasti.

"Taj isti direktor je dao saglasnost i za nedavno planirani performans Borisa Malagurskog čije je održavanje SDP spriječio. Zbog svega toga direktor Centra za kulturu će biti pozvan na odgovornost, kako se više ne bi mogli ponoviti ovakvi skupovi koji su otvoreno nacionalistički ili imaju potencijal da se kroz očiglednu zloupotrebu u to tranasformišu.

Kulturna politika u Tivtu mora da bude jasno definisana i da odgovara građanskoj profilaciji Tivta kao multietničke sredine. Svaka aktivnost koja narušava multinacionalni sklad, ima poruke nacionalističkog divljanja neće imati našu podršku", piše u saopštenju.

Komentari (13)

POŠALJI KOMENTAR

Mijo

Argumentacija vam je jeftina! Samim tim što je BIVŠI član neke partije,a još je na funkciji,govori o karakteru tog kadra! Na funkciji je, znači u sadašnjem vremenu je vaš! Vi ste direktno odgovorni za sve što se dešavalo! Tačka!!

O Lima

Kakvi ste licemjeri, kao neznate da svojom podrskom vladti u Tivtu podrzavate srpski nacionalizam, koji svakodnevno manifestuje nova vlast. Dok se celni ljudi SDP trude da odbrane CG, sve im uniste lokalni funkcioneri te partije, i to ne samo u Tivtu, nego recimo i u Bijelom Polju.